Pagrindinis > Regione > Kultūra > 4-ąjį kartą nuskambėjo „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj…“

4-ąjį kartą nuskambėjo „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj…“

 

Metų ratas apsisuko, o Suvalkijoje ir vėl prisirpo vyšnios. Marijampolėje jau ketvirti metai sunoksta dainuojamosios poezijos koncertas, kuris šį kartą dėl nesiliaujančio lietaus vyko ne prie paminklinio akmens, o Marijampolės kultūros centre. Tai renginys įamžinantis šviesaus atminimo maestro Vytauto Kernagio ir šviesaus atminimo poeto Marcelijaus Martinaičio kūrybą – “Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj…”. Koncertai kasmet skirtingi kaip ir vyšnių derlius: vis kiti atlikėjai, naujos muzikinės spalvos ir atspalviai.

Šiais metais koncertavo Lietuvoje gerai žinomas kompozitorius ir atlikėjas Andrius Kulikauskas, kurio dainos Marijampolėje skambėjo 2012 metais atidengiant paminklinį akmenį „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj… Taip dainavo Vytautas Kernagis“. Maestro Andriui pritarė krištolinio balso savininkė, kilusi iš Vilkaviškio, Justė Kazakevičiūtė. Taip pat naujų spalvų į renginį įliejo atlikėjas iš Izraelio Omeras Netzeras (Omer Netzer) su grupe.

Koncertą paversti tarptautiniu pasiūlė Izraelio ambasada Lietuvoje.  Renginyje dalyvavo nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas (Amir Maimon), kuris kartu su savivaldybės meru Vidmantu Braziu pakilo į sceną dėkoti už geras koncerto emocijas. Tai pat renginyje dalyvavo Vytautas Kernagis, kurio įkurtas fondas rūpinasi maestro Vytauto Kernagio atminimo išsaugojimu.

Prieš finalinę vakaro dainą, renginio organizatorius Rimantas Lekeckas dėkojo atlikėjams ir visiems prisidėjusiems prie koncerto organizavimo ir idėjos palaikymo. Vytauto Kernagio bendražygiui Andriui Kulikauskui buvo įteika simbolinė akmeninė vyšnia, kurios autorius skulptorius Vytautas Narušis.

Regint pilną salę laimingų klausytojų, kurie buvo pasotinti kokybiškos muzikos skambėjimo, belieka padėkoti visiems dosniems rėmėjams: Marijampolės savivaldybės administracijai, Šunskų seniūnijai ir Šunskų kaimo bendruomenei, viešbučiui ŽILINA, Izraelio ambasadai Lietuvoje, kavinei PARKO AVENIU, Marijampolės kultūros centrui ir Marijampolės apskrities klubo LIONS nariams.

Tegul skamba dainuojamoji poezija čia kasmet, tuo pačiu laiku – kai sirpta vyšnios Suvalkijoj!

Eglė ALENSKAITĖ,

Kultūrinių renginių organizatorė

Aldonos Katilienės nuotraukos.

jquery visual lightboxby VisualLightBox.com v6.1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE