Pagrindinis > Dėmesio! > Paskui savo svajonę: bonsų meistro knygos pristatymas Marijampolėje

Paskui savo svajonę: bonsų meistro knygos pristatymas Marijampolėje

 

…Sena legenda byloja, kad dievai Izanagis ir Izanamė nusprendė atskirti sausumą nuo vandenų. Izanagis dūręs karžygio ietimi į žemai tyvuliuojančią gelmę. Nuo jo ieties nuvarvėję lašai sustingo į išlenktą (apie 4000) salų grandinę. Tai gimė Japonija, dar  vadinama Tekančios saulės šalimi. Šešis kartus didesnė už Lietuvą, kurios keturis penktadalius šalies teritorijos sudaro kalnai.

 Bonsai, ikebanos, žydinčios sakuros, klevo šventės, nuostabaus grožio parkai liudija, kad japonai tebegarbina gamtos kultą (sintoizmas), save laikydami nedaloma gamtos dalimi.

 Tai labai artima ir Kęstučiui Ptakauskui, kuris spalio 6 d. 17 val. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje ketina pristatyti savo knygą „Ryto rasos  sodas“.

Pirmąjį privatų japonišką sodą įkūręs bei knygą apie  šių sodų kūrimą išleidęs autorius ir šiandien puoselėja viltį, kad šį sodą kada nors padovanos miestui, kuriame gyvena – Alytui, kad Dzūkijos sostinė galėtų vadintis dar ir Bonsai sostine.

 Gimęs Sibire, tarnavęs Afganistane, iš arti matęs karo  baisumus, K. Ptakauskas net nesitikėjo, kad jo svajonė pamatyti Japoniją kada nors išsipildys. Likimas buvo palankus, ir šiandien K. Ptakauskas – pripažintas menininkas, kurio darbai įvertinti daugelyje pasaulio šalių: Japonijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Italijoje, Čekijoje, Slovakijoje, pelnytai vadinamas bonsų – mažų dekoratyvinių medelių – meistru, pasaulinio lygio bonsų instruktoriumi.

Dalyvaudamas įvairiose tarptautinėse parodose, savo darbais jis garsina Lietuvą visame pasaulyje, yra apdovanotas aukščiausio lygio medaliais ir diplomais, organizavo penkis Japonijos kultūros festivalius ir dešimt tarptautinių bonsai ir suisekių parodų, į kuriuos vien šiais metais buvo pakviesti svečiai net iš 20 šalių.

Ateikite, tikrai nepasigailėsite.

Aldona MURAUSKIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE