Pagrindinis > Naujienos > Marijampolėje atidaryti vaikus globosiantys „Sonatos namai”

Marijampolėje atidaryti vaikus globosiantys „Sonatos namai”

 

Marijampolės miesto centre Vargdienių seserų vienuolijai priklausančiame pastate šiandien, rugsėjo 25 d., atidaryti „Sonatos namai”, pasirengę laikinajai ir nuolatinei globai priimti tėvų globos netekusius vaikus. Šiuos bendruomeninius vaikų globos namus įkūrė socialinio pedagogo ir darbuotojo patirties turinti marijampolietė Sonata Daugirdienė, sulaukusi ir Marijampolės savivaldybės vadovų pritarimo. Įsteigusi viešąją įstaigą, išsinuomojusi iš vienuolyno tinkamas dviejų aukštų patalpas, moteris šiandien jau gali priimti iki dešimties vaikų. Ryžtingą žingsnį žengusią moterį ir jos kolektyvą sveikino Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė, mero pavaduotojas Povilas Isoda ir kiti.

„Sonatos namų” patalpose prieš kurį laiką jau veikė bendruomeniniai vaikų globos namai kaip Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų padalinys, kuriame S. Daugirdienei trejus metus teko dirbti. Tačiau specialieji socialinės globos namai turėtus globotinius perkėlė į kitus namus ir daugiau nepriima naujų, nes vykdo vadinamą „nuauginimo” politiką. „Tęsiu darbą, kuris yra ypatingai reikalingas. Kažkas turi suteikti pastogę, meilės ir globos tiems vaikams, o jų visada bus”, – atidarymo renginyje sakė šių namų šeimininkė. Ji teigė neskaičiavusi ir įsikūrimo lėšų. Jai džiugu, kad idėją parėmė savivaldybė, taip pat čia sudėjo ir nuosavus sukauptus pinigus. Savo didžiausia mokytoja laiko specialiųjų socialinės globos namų direktorę Vidutą Bačkierienę. O paklausta apie sėkmingą idėjos realizavimą atsako: „Svajonės buvo žemiškos, todėl ir išsipildė. Juk žmogus be tikslo yra niekas”. Dabar ji laukia pirmųjų šešių gyventojų. Greičiausiai tai bus vaikai nuo 4 iki 12 metų. Juos prižiūrėti pradžioje padės penkios socialinio darbuotojo padėjėjos. Anot namus atidariusios moters, nerimą kelia „palydimosios globos” nebuvimas mūsų šalyje. Išaugę iki pilnametystės ir profesiją įgiję globotiniai vėliau neturi kur eiti.

Marijampolės savivaldybės merė I. Lunskienė sakė, kad tokių namų atidarymas ir džiugus, ir liūdinantis, nes taip norisi, kad visi vaikai augtų šeimose. Vicemeras P. Isoda teigė pajutęs pasitikėjimą Sonata nuo pirmojo jųdviejų susitikimo. Tai paskatino jį asmeniškai ieškoti pagalbos moteriai kuo greičiau namus įsirengti. Savivaldybės dovana įkurtuvių proga buvo naujas kompiuteris. Visi kalbėjusieji reiškė viltį ir linkėjo, kad šiuose namuose vaikai būtų laimingi ir mokytųsi gyvenimo.

Komunikacijos skyrius

dsc_9630

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE