Pagrindinis > Regione > Mes ir įstatymas > Jokių vienkartinių plastiko indų viešųjų renginių metu!

Jokių vienkartinių plastiko indų viešųjų renginių metu!

Vasario 24 d. Marijampolės savivaldybės taryba priėmė neeilinį sprendimą – nutarė atsisakyti vienkartinių plastiko indų viešųjų renginių metu.
Vienkartiniai plastiko gaminiai naudojami labai trumpą laiką, o išmesti suyra į mikroplastikus, kurie kaupiasi dirvožemyje, vandenyje ir su maistu grįžta ant visų mūsų stalo. Miesto švenčių metu susidaro dideli kiekiai vienkartinių plastiko indų atliekų, kurios kenkia ekosistemai, o 2019 m. gegužės 8 d. Europos Sąjungos taryba priėmė direktyvą, kuria siekiama mažinti plastikinių gaminių poveikį aplinkai.
Aplinkos apsaugos ir kaimo reikalų komiteto primininkas Karolis Dvylys sako, kad labai džiaugiasi priimtu sprendimu, kuris parodo aukštą savivaldybės vadovų ir politikų ekologinį sąmoningumą.
„Tikiuosi, kad Tarybos narių parodyta lyderystė persiduos ir Marijampolės savivaldybės gyventojams. Juos paskatins labiau rūpintis ir tausoti savo gyvenamąją aplinką, o verslui tai puikus šansas kurti tarpusavio pasitikėjimą, patenkinti pirkėjų lūkesčius ir tapti pavyzdžiu savivaldybės bendruomenei“, – priimtą sprendimą komentuoja K. Dvylys.
Siūlymui, kurį Aplinkos apsaugos ir kaimo reikalų komitetui pateikė Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, vienbalsiai pritarė tiek komitetas, tiek visa Savivaldybės taryba. Be to, kartu buvo įtvirtintas reikalavimas švenčių metu įrengti atliekų rūšiavimo konteinerius, kurie palengvins susidarančių atliekų surinkimą.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE