Pagrindinis > Naujienos > Marijampolėje – jau šeštoji inkilų kėlimo akcija. Ir šį kartą tarptautinė!

Marijampolėje – jau šeštoji inkilų kėlimo akcija. Ir šį kartą tarptautinė!

Penktadienį Marijampolės miesto Mokolų parke surengta jau šeštoji inkilų kėlimo akcija „Čiulbėkit, paukšteliai, mylimoj šalelej”, į kurią sugužėjo iki šimto jaunųjų gamtininkų – Marijampolės ikimokyklinių įstaigų ugdytinių su auklėtojais ir vyresnių mokinių. Marijampolės kultūros centro ir vaikų lopšelio-darželio „Rūta” iniciatyva tradicinė inkilų kėlimo šventė šiemet tapo respublikinė – visoje Lietuvoje į ją įsijungė net 72 švietimo įstaigos su trimis šimtais pedagogų, tarp jų – ir Lenkijos Punsko sav. vaikų darželis su lenkų ir lietuvių dėstomomis kalbomis. Kitos Marijampolės savivaldybės švietimo įstaigos inkilus kabino arčiau savo mokyklų.

2018-ieji yra svarbūs Marijampolei kaip Kultūros sostinei, bet ir visa Lietuva mini atkurtos valstybės 100-metį, tad akciją organizatoriai šioms progoms ir dedikavo. Prie renginio organizavimo kasmet prisideda Marijampolės pataisos namų administracija ir nuteistieji, kurie šiemet pagamino 40 inkilų ir padėjo vaikams juos užkabinti. Partneriais kasmet būna ir Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento, Valstybinės miškų urėdijos Marijampolės regioninio padalinio pareigūnai bei UAB „Kelranga” darbuotojai, talkinantys mažiesiems gamtos mylėtojams, kad jų šeimose pagaminti ir atsinešti inkilai tinkamai „nutūptų” į medžius. Ir ne tik – iš specialistų vaikai išgirsta naudingos informacijos apie inkilų gaminimą ir kėlimą. Šiai gamtos mylėtojų akcijai kasmet neabejinga ir Marijampolės savivaldybė. Jos globėja sutiko būti Savivaldybės merė Irena Lunskienė. Kadangi ji negalėjo atvykti, susirinkusius vaikus ir pedagogus pasveikino mero pavaduotojas Romualdas Makauskas. Kiekvienai darželio grupei savivaldybės administracija buvo parengusi vertingų dovanėlių – leidyklos „Lututė” išleistų leidinių apie gamtą. Po inkilų įkėlimo vaikų ir suaugusiųjų laukė puodelis šiltos arbatos ir skanėstai.

Kaip renginyje sakė vienas iš akcijos entuziastų ir vadovų Saulius Lisauskas, per penkerius metus Marijampolės parkai prisipildė būriais paukščių, kurie žmonių dėka atrado čia savo namus. Per tą laiką akcijų metu iškelta daugiau nei 700 inkilų. „Smagu, kad garsas apie šią iniciatyvą pasiekė net ir mūsų kaimynus lenkus, kurie taip pat panoro prisijungti, tad drąsiai galiu sakyti, kad iniciatyva tapo tarptautinė”, – sakė S. Lisauskas.

  Viešųjų ryšių tarnyba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE