Marijampolietė Stefanija Navickienė rudenį siūlo pasitikti su ypatingu obuolių pyragu.
Tešlai reikės:
250 g kepinių margarino arba sviesto;
8 didelių šaukštų (ir daugiau) miltų;
250 g grietinės;
1 kg obuolių;
1 kiaušinio;
cinamono;
1- 2 šaukštų cukraus.
Paruošimas: margariną arba sviestą sutarkuokite (stambiai burokine tarka), dėkite miltus, grietinę ir minkykite tešlą (miltų dėkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų). Tešlą padalinkite pusiau, dėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu ir cukrumi. Vieną pusę tešlos iškočiokite, tieskite į kepimo indą (iškočiota tešla turi būti šiek tiek didesnė nei kepimo indas), tada sudėkite paruoštus obuolius. Kočiokite kitą pusę tešlos ir užklokite ja obuolius. Kraštus užlankstykite (panašiai kaip darant koldūnus arba kibinus). Pyragą subadykite šakute ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Apibarstykite cukrumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą pyragą patiekite su ledais. SKANAUS!
Stefanija NAVICKIENĖ
Autorės nuotraukos.