Pagrindinis > Namai > Virtuvė > Skanaus!

Skanaus!

 

Lietinių blynų tortas

 

Sudėtinės dalys: miltai – 200 g, kiaušiniai – 2 vnt., aliejus – 50 g, cukrus – 100 g, vanilinis cukrus – 1 arb. š., varškė – 400 g, šokoladas – 100 g, grietinė – 50 g, braškės.

Iš miltų, kiaušinių, vandens ir aliejaus sumaišome lietinių blynų tešlą.

Varškę permalame mėsmale, beriame cukrų, vanilinį cukrų, dedame grietinę ir maišome viską, kol ištirps cukrus. Tada dedame trintų braškių ar kitų mėgstamų uogų.

Iškeptus blynus pertepame paruošta varške. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas.

Šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, įpilame šlakelį aliejaus. Šiltu šokoladu aptepame torto viršų, papuošiame turimomis uogomis.

 

Įdaryta višta

 

Sudėtinės dalys: ryžiai – 150 g, morka – 1 vnt., svogūnas – 1vnt., česnakas – 3 skiltelės, sviestas – 100 g, obuoliai – 1 vnt., karis – 1 arb.š., druska, pipirai, malta kalendra, krapai, džiovinti bazilikai.

Viščiuką nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Įtriname druska ir pipirais, maltos kalendros sėklomis bei česnaku. Paliekame bent vienai valandai pasimarinuoti.

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su džiovintais bazilikais ir smulkintais krapais. Gautą masę paskirstome po oda virš viščiuko krūtinėlės.

Ryžius išverdame, dedame šaukštelį kario prieskonių, kepintą šiaudeliais pjaustytą morką bei kepintus kubeliais pjaustytus svogūnus.

Iš obuolio išėmę sėklas jį supjaustome skiltelėmis ir taip pat įmaišome į ryžius su kepintomis daržovėmis. Viską pasūdome ir kemšame į viščiuko vidų. Užsmaigstome mediniais smeigtukais, kad kepant neišbyrėtų įdaras.

Viščiuką dedame į aliejumi pateptą skardą, įpilame šlakelį vandens, pridengiame folija.

Orkaitę įkaitiname iki 200 0C temperatūros, pašauname viščiuką ir kepame 30 minučių. Po to temperatūrą sumažiname iki 150 0C, nuimame foliją ir dar kepame 30 minučių. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.

 

Daržovių sriuba su vermišeliais

 

Sudėtinės dalys: šaldytų daržovių mišinys – 200 g, bulvės – 2 vnt., vermišeliai – 100 g, vištienos blauzdelė – 1 vnt., grietinė – 50 g, druska, lauro lapai, pipirai, krapai.

Iš vištienos blauzdelės išsiverdame sultinį. Tada dedame kubeliais pjaustytas bulves. Kai bulvės šiek tiek apvierda, suberiame šaldytas daržoves. Kai daržovės suminkštėja, suberiame vermišelius. Viską paverdame apie 10 minučių. Pasūdome, įberiame pipirų. Pagardiname grietine ir šviežiais krapais.

 

Lietiniai blynai su dešrelėmis

 

Sudėtinės dalys: miltai – 200 g, kiaušiniai – 2 vnt., pieniškos dešrelės – 200 g, fermentinis sūris – 100 g, svogūnai – 1 vnt., druska, ciberžolė, aliejus – 70 g.

Iš miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus ir žiupsnelio ciberžolės sumaišome tešlą. Iškepame lietinius blynus.

Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname. Pienišką dešrelę pjauname išilgai pusiau. Fermentinį sūrį sutarkuojame.

Į iškeptą blyną dedame dešrelę, kepintų svogūnų ir tarkuoto sūrio. Susukame vamzdeliu. Pakepame keptuvėje su aliejumi. Patiekiame su majonezu ir pomidorų padažu.

Rita ČIUPLIENĖ

Autorės nuotraukos.

Nr. 20 (24), 2013 m. gegužės 18–24 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite