Pagrindinis > Naujienos > 2021-ųjų metų statistika Marijampolės savivaldybėje

2021-ųjų metų statistika Marijampolės savivaldybėje

Skaičiuojant bėgančias prasidėjusių metų dienas, verta pažvelgti, kokie buvo praeiti, 2021, metai. Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius pateikia išsamią praėjusių metų statistiką, kuri apima gimimų skaičių, santuokas, ištuokas ir kitą aktualią informaciją.

2021 metais marijampoliečių gretas papildė 482 naujagimiai, iš jų 226 mergaitės ir 256 berniukai. Pastebima, kad per pastaruosius keletą metų berniukų visada gimdavo daugiau nei mergaičių. O praėjusiais metais pasaulį išvydo šešios dvynių poros: penkios poros dvynių berniukų ir viena pora dvynukių mergaičių.

Populiariausi mergaičių vardai, kuriuos tėvai suteikė savo dukrytėms – Amelija, Lėja, Viltė, Ugnė, Luknė, Smiltė, Patricija, Liepa ir Iglė, o berniukų – Jonas, Dominykas, Adas, Benas, Markas, Matas, Herkus, Jokūbas, Joris, Emilis ir Lukas. Tiesa, ir dviejų vardų tėvai tikrai nevengia, jie buvo suteikti tiek mergaitėms, tiek berniukams, tai : Meilė Sofija, Solanta Santa, Ada Kotryna, Patricija Abigailė, Mykolas Justinas, Manda Marija, Katarina Maja, Ūla Magdalena. Jeigu tektų įvardinti retus ir įdomesnius vardus, tai tarp mergaičių būtų – Aila, Mintė, Kristalė, Edeira, Frėja, Aretė, Nerilė, Airėja, tarp berniukų – Lijamas, Mertas, Deinoras, Enzas, Rėjus, Radvilas, Kristijonas Karis, Agnius, Enzas ir Balys.

312 porų ankstesniais metais sudarė santuokas, o tai yra 37-iomis santuokomis daugiau nei 2020 metais. Jauniausi susituokę asmenys – dvidešimtmetis vyras ir šešiolikmetė mergina, vyriausi – 70-metis vyriškis ir 78 metų moteris. Populiariausias fiksuotas santuokinis amžius – 22-32 m.

Deja, kiekvienais metais tenka fiksuoti ne tik džiuginančius bei laimingus įvykius, tačiau ir liūdnus gyvenimo momentus. Kalbant apie santuokos nutraukimo procesą, 2021 metais tokių atvejų buvo 219. Jauniausias išsituokęs vyras buvo 21 metų amžiaus, moteris – 20 metų amžiaus. Tuo tarpu vyriausias santuoką panoręs nutraukti vyras – 86 metų, o moteris – 83 metų. Ilgiausiai santuokoje gyvenę sutuoktiniai ją nutraukė po 47 bendro gyvenimo metų, o vienerius metus trukusi santuoka buvo fiksuota kaip trumpiausia.

Praėjusiais metais Marijampolės savivaldybėje buvo fiksuotos 911 asmenų mirtys, iš jų mirė 473 moterys ir 438 vyrai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE