Pagrindinis > Naujienos > EKO pavasaris – vaikams, jaunimui, šeimoms Marijampolės bibliotekoje

EKO pavasaris – vaikams, jaunimui, šeimoms Marijampolės bibliotekoje

Štai jau pavasaris! Tiesa, tik kalendoriuje. Jau greitai gamta ims busti dovanodama žiedus, gaivų vėją, sugrįžusių paukščių giesmes.

Kas jeigu įsivaizduotume šiek tiek kitokį pasaulį – distopinį, kupiną nerimo, ne tokį ryškų? Kas jeigu akyse regėtume suodžiais pasidengusius žiedus, paukščiai, nuo naftos permirkusiais sparnais, negalėtų grįžti į gimtąjį kraštą, o, turėjęs būti gaivus, vėjas atneštų maitos ir smalkių kvapą?

Gyvename laikais kai visko turime į valias. Batus keičiame kas sezoną net nespėję jų sudėvėti. Akys nori – perkame. Gatvėse nuolat dūzgia transporto priemonės, o gamtos katastrofos naikina mūsų būstus į aplinką išmesdamos visą sukauptą turtą.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centras jau ketvirtus metus vykdo į gamtosaugą orientuotus projektus, kurie finansuojami Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Šiais metais kviečiama pasidomėti industrija, jos keliama grėsme ir nesaikingu vartojimu.

Pavasaris lai būna „EKO pavasaris“! Jau greitai bus skelbiama edukacinė fotografijų paroda-konkursas „Gamta ir industrija“. Pro fotoaparato objektyvą bus kviečiama pažvelgti kaip gamta prisitaikiusi prie gamyklų, fabrikų ir jų produktų. Kur ieškoti idėjų fotografijoms bus galima pasižvalgyti Mutlicentro Facebook.com paskyroje. Čia kiekvieną pavasario pirmadienį, vykdant akciją „EKO pirmadienis“ bus skelbiami įdomūs aplinkosaugos ir industrijos faktai.

Pavasario atostogų metu vaikai bus kviečiami dalyvauti stovykloje „Žalias kampas“, kurios metu veiklos bus nukreiptos į gamtosaugą, bus diskutuojama apie gamtai draugiškus sprendimus, vyks kūrybinės dirbtuvės, edukaciniai užsiėmimai.

Informacija apie artėjančias veiklas bus skelbiama Multicentro Facebook.com paskyroje ir Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos interneto svetainėje.

Pavasarį paskirkite gamtai!

Projektas „Žalias kampas“ finansuojamas Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis

Gerda Matusevičienė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE