Pagrindinis > Dėmesio! > Lapkričio 4 d. Marijampolėje – koncertas „Muzika – mūsų mintys“

Lapkričio 4 d. Marijampolėje – koncertas „Muzika – mūsų mintys“

 

Jau antrus metus gyvuojantis projektas „Muzika – mūsų mintys“ atkeliauja į Marijampolę! Koncertas skirtas įvairaus amžiaus žmonėms – tiek jauniems, tiek vyresniojo amžiaus klausytojams. Renginio programą sudaro kompozitorės Silvijos Miliūnaitės-Bliūdžiuvienės kūriniai, kuriais autorė perteikia mintis, kurios įvairiuose gyvenimo posūkiuose lydi mus visus. Tai džiaugsmas, meilė, pyktis… 
Šių metų koncerte dalyvaus profesionalūs atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Europos: Vera Talerko (sopranas, Latvija), Olivija Popovaitė (obojus), Vincenzo de Martino (fortepijonas, Italija), Vakarė Daukšaitė (smuikas), Lina Aistė Kazlauskaitė (smuikas), Justas Aleksiūnas (altas), Lukas Abromaitis (violončelė), Džiugas Daugirda (perkusija), diriguoja Giedrius Vaznys. Daugelis šių profesionalų dalyvavo ir koncertuose, vykusiuose 2014 metais Vilniuje ir Kaune, taip pat jie yra puikūs solistai, kamerinės muzikos atlikėjai, yra pelnę apdovanojimus daugelyje konkursų Lietuvoje bei užsienyje.

Koncerto programoje skambės šie kūriniai:

Kamerinė ANTISimfonija (styginių kvartetas, 2013), sukurta legendinės grupės ANTIS užsakymu ir išleista kartu su albumais Baisiai džiugu! (CD), 2xAntis (DVD). Premjera įvyko 2013 metais didžiąjame Sostinės Dienų uždarymo koncerte, o kūrinį atliko styginių kvartetas Art Vio.

Arbata dviems (obojus, styginių kvartetas, 2014) – tai kompozicija, pasakojanti apie dviejų žmonių santykius, kuriuos lydi ramybė, dvasinis tvirtumas ir atsidavimas…

…Tas tavo sustingęs žvilgsnis (obojus, vibrafonas, styginių kvartetas, 2013). „Tu vis ateini, ateini, apsimesdamas pavasario vėju, vis pažvelgi ir nepamatai, tas tavo susitingęs žvilgsnis… leisk bent paliesti…“ Šio kūrinio pagrindinę mintį išduoda pavadinimas. Statiški akordai iliustruoja sustingusį, tuščią žvilgsnį ir tik maži muzikiniai niuansiai sukuria mirgėjimo įspūdį nejudančioje muzikoje. Juk toks ir yra „sustingęs žvilgsnis“ – atrodo nieko nesakantis, bet viską išduodantis.

Muzikos aranžuotės Mahnung, Arie aus dem Spiegel von Arcadien, Jedem das Seine (sopranas, styginių kvartetas; A. Schönberg. Iš ciklo Kabareto Dainos) Kūriniai parašyti styginių kvarteto Projektas A užsakymu, premjeriniai atlikimai su Raminta Vaicekauskaite vyko Lietuvos etnokosmologijos muziejuje Molėtuose, Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje bei Kauno Filharmonijoje.

Pasilieku tavo meilėje – man nieko netrūksta! (smuikas, violončelė, fortepijonas, obojus, lietaus lazda, vėjo varpeliai, 2012) Šis kūrinys – šv. Rašto ištraukos, o tiksliau, Evangelijos pagal Joną, 15 skyriaus, pirmųjų 12  eilučių garsinė iliustracija, tai muzika užlieta malda kuri skamba tarsi vidinės ramybės reikalavimas.

Paukštis tolumoje (smuikas, violončelė, fortepijonas, 2014). Tai kompozicija apie žmones, tuos laimės ieškotojus, bėgančius nuo praeities, siekiančius išsivaduoti. Apie bėgančius žmones, kurie taip niekur ir nepabėga, apie žmones, kuriems nelemta skristi, tik matyti paukštį tolumoje…

Galite paklausyti:

ANTISimfonija: https://www.pakartot.lt/#!/album/baisiai-dziugu-cd2/antisimfonija2

Paukštis tolumoje: https://www.pakartot.lt/#!/album/paukstis-tolumoje-singlas/paukstis-tolumoje2

Internetinis puslapis: www.muzika-musumintys.lt ;

Renginio puslapis facebook: event.muzika-musumintys.lt ;

Renginio televizija: Marijampolės televizija;

Renginio radijas: Radijo stotis KAPSAI;

Rėmėjas: Party Pizza;

Informaciniai rėmėjai: SŪDUVIS, MŪSŲ SAVAITĖ;

Partneriai: muzikos grupė ANTIS, Marijampolės kultūros centras;

Bilieto kaina: 6-10 €

Bilietus platina Marijampolės kultūros centras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE