Pagrindinis > Naujienos > Futbolą galima pradėti mėgti bet kokiame amžiuje!

Futbolą galima pradėti mėgti bet kokiame amžiuje!

 

Rugsėjo 23–30 dienomis visoje Europoje vyksta Masinio futbolo savaitė („UEFA Grassroots week“), kurios metu organizuojamos įvairios futbolo šventės vaikams, suaugusiems, šeimoms. Masinis futbolas nuo 2010 metų buvo švenčiamas visoje Europoje. Penkerius metus  buvo pažymima masinio futbolo diena, o nuo 2015 metų – Masinio futbolo savaitė, kuri prisijungė prie Europos sporto savaitės.

Rugsėjo 27 dieną Marijampolės „Sūduvos“ gimnazijos stadione močiutės rinkosi paminėti „UEFA Grassroots Week“ savaitę. Marijampolės futbolo centro treneris Martynas Karpavičius kartu su futbolininkėmis organizavo močiutėms futbolo šventę, kurios metu žaidimo ir įvairių konkursų metu buvo siekiama perteikti močiutėms futbolo paslaptis. Renginyje dalyvavo močiutės, kurių vyriausiai 81 metai.

Renginyje dalyvavo močiutės, kurios jau yra išbandę savo jėgas „Močiutės už futbolą“ čempionate. Prie jų prisijungė ne viena nauja močiutė, kuri norėjo susipažinti su šia sporto šaka, kurią jau yra išbandę jų draugės. Nė viena iš šių moterų niekada nėra žaidus profesionaliai futbolo ar lankius jaunystėje treniruočių, tai vienoms pirmas prisilietimas prie futbolo paslapčių, o kitoms tai tęsimas to ką pradėjo prieš du metus. Močiutės įsitraukdamos į įvarius futbolo renginius, siekia parodyti, jog tai puikus laisvalaikio būdas ir kad jį galima propoguoti bet kokiame amžiuje.

Futbolininkės pagelbėjimo močiutėms įsisavinti futbolo technikos elementus, naudojant netradicinius futbolo pratimus, taisykles, taktinius veiksmus aikštelėje. Pavyzdžiui, kamuolio perdavimas buvo mokinamas, siekiant kamuolį įridenti į gimnastikos lanką, kad jis jame sustotų. Renginį vainikavo močiučių futbolo varžybos, kuriose netrūko puikių įvarčių ir daug nuostabių emocijų.

Prie Marijampolės sveikuolių klubo „Už sveiką Lietuvą“ ir Mokolų „Černės“ močiučių komandų aktyviai prisijungė, susidomėję trečio amžiaus universiteto močiutės, kurios aktyviai yra įsijungę ir į „BEACTIVE“ Europos sporto savaitę. Taip pat renginyje dalyvavo ir dar nesančios moterys- močiutėmis.

Visoms dalyvėms buvo įteikti futbolo kamuoliai, Lietuvos masinio futbolo asociacijos ir judėjimo „Moterys už futbolą“ suvenyrais. Tai vienas iš močiučių pasiruošimų artėjant kitąmet Lietuvos futbolo čempionatui „Močiutės už futbolą“, kurio nugalėtojomis yra tapę Kačerginės „Turbo sraigės“ ir Vilkaviškio „Šešupė“. Čempionatas numatytas pavasarį Vilkaviškio rajone Keturvalakių miestelyje.

Nuotraukos fotografo Valdo Knyzelio.

Dvi anūkės futbolininkės ir jų močiutės susidomėjo futbolu.Nuotr. V.Knyzelio
jquery visual lightboxby VisualLightBox.com v6.1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE