Itin paprastas, itin gardus, be jokio acto ir ganėtinai greitai patiekalas. Žinoma, čia neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoje cukinijos galima naudoti ir moliūgą, bus tikrai labai skanu.
Itin paprastas, itin gardus, be jokio acto ir ganėtinai greitai patiekalas. Žinoma, čia neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoje cukinijos galima naudoti ir moliūgą, bus tikrai labai skanu.
5,5 l mišrainės reikės:
– išdarinėtos cukinijos: 3,5 kilogramo;
– pomidorų: 2 kilogramų;
– svogūnų: 3 (didelių);
– česnako: 5 skiltelių (didelių);
– čili pipirų: 5 (jeigu norisi aštrumo);
– cukraus: 100–120 gramų;
– aliejaus: 50 mililitrų;
– maltos raudonosios paprikos: 1 valgomojo šaukšto;
– druskos: 2–3 valgomųjų šaukštų;
Gaminimas
Pirmiausia į didelį puodą supilame aliejų, sudedame kubeliais supjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus bei pakepame keletą minučių.
Kai jau šiek tiek suminkštės, beriame kubeliais supjaustytus pomidorus, cukinijas ir čili paprikas, supilame cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškiname nuo užvirimo maždaug 30–40 minučių. Laikas priklauso ir nuo to, kokio minkštumo norisi, kad liktų cukinijos.
Tuomet viską sudedame į iškaitintus bei sausus stiklainius, užsukame dangteliais.
Apverčiame dangteliais žemyn, paliekame per visą naktį atvėsti.
Laikome vėsioje vietoje arba šaldytuve.
Pastebėjimas. Troškintas daržoves galima naudoti ir kaip garnyrą ir dėti į įvairius troškinius, apkepus ir panašiai.