Pirmadienis, 17 vasario, 2025
Daugiau
    PagrindinisNamaiDaržovių pyragas

    Daržovių pyragas

    Pyragui reikės:  

    Šaldytos bemielės tešlos – 500 g;          

    pakuotės šaldytų daržovių mišinio – 400 g;

    200 g pievagrybių – 250 g;

    1 vnt. bulvės;

    1 vnt svogūno;

    2 česnako skiltelių;

    ½ puodelio daržovių sultinio;

    ½ puodelio pieno;

    kelių šaukštų sviesto;

    po ½ šaukštelio džiovintų rozmarinų, čiobrelių;

    pipirų, druskos – pagal skonį;

    1 šaukšto sojų padažo;

    1 vnt. kiaušinio trynio;

    1 šaukšto miltų. 

    Kaip gaminti:

    Gilioje keptuvėje išlydykite kelis šaukštus sviesto, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną, kepkite kol jie taps permatomi, tada įberkite smulkinto česnako, dar vos vos pakepę, pabarstykite miltais, pamaišykite.

    Į keptuvę supilkite daržovių sultinį, pieną, pabarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Suberkite rozmariną, čiobrelius, supilkite sojų padažą. Retkarčiais pamaišykite, pavirkite, kol skystis užvirs ir sutirštės, o jo pamažės.

    Tada suberkite kubeliais supjaustytus grybus ir bulvę, patroškinkite apie 5 minutes.

    Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir galiausiai sudėkite šaldytas daržoves.

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC.Ištepkite pyrago formą sviestu. Šaldytą tešlą, laikydamiesi instrukcijų, atšildykite, pakočiokite ir sujunkite atskirus jos lapelius, kad padengtų formos dugną ir kraštus. Subadykite tešlą šakute, supilkite atvėsusį įdarą.

    Uždenkite pyrago viršų iškočiota tešla, užspauskite tešlos kraštus, kad įdaras neištekėtų, aptepkite kiaušinio tryniu.

    Kepkite 45-50 minučių arba kol pyrago tešla taps Prieš patiekdami leiskite daržovių pyragui dešimt minučių atvėsti.

    Skanaus!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Horacijus Džeksonas Braunas

    „Mūsų mintys lemia mūsų reakciją į gyvenimą. Mes nesame pasaulio aukos. Kiek valdome savo mintis, tiek valdome ir pasaulį“. Jolantos Nejuvienės nuotrauka. 

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img