Pagrindinis > Namai > Daržovių pyragas

Daržovių pyragas

Pyragui reikės:  

Šaldytos bemielės tešlos – 500 g;          

pakuotės šaldytų daržovių mišinio – 400 g;

200 g pievagrybių – 250 g;

1 vnt. bulvės;

1 vnt svogūno;

2 česnako skiltelių;

½ puodelio daržovių sultinio;

½ puodelio pieno;

kelių šaukštų sviesto;

po ½ šaukštelio džiovintų rozmarinų, čiobrelių;

pipirų, druskos – pagal skonį;

1 šaukšto sojų padažo;

1 vnt. kiaušinio trynio;

1 šaukšto miltų. 

Kaip gaminti:

Gilioje keptuvėje išlydykite kelis šaukštus sviesto, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną, kepkite kol jie taps permatomi, tada įberkite smulkinto česnako, dar vos vos pakepę, pabarstykite miltais, pamaišykite.

Į keptuvę supilkite daržovių sultinį, pieną, pabarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Suberkite rozmariną, čiobrelius, supilkite sojų padažą. Retkarčiais pamaišykite, pavirkite, kol skystis užvirs ir sutirštės, o jo pamažės.

Tada suberkite kubeliais supjaustytus grybus ir bulvę, patroškinkite apie 5 minutes.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir galiausiai sudėkite šaldytas daržoves.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC.Ištepkite pyrago formą sviestu. Šaldytą tešlą, laikydamiesi instrukcijų, atšildykite, pakočiokite ir sujunkite atskirus jos lapelius, kad padengtų formos dugną ir kraštus. Subadykite tešlą šakute, supilkite atvėsusį įdarą.

Uždenkite pyrago viršų iškočiota tešla, užspauskite tešlos kraštus, kad įdaras neištekėtų, aptepkite kiaušinio tryniu.

Kepkite 45-50 minučių arba kol pyrago tešla taps Prieš patiekdami leiskite daržovių pyragui dešimt minučių atvėsti.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE