Pagrindinis > Naujienos > Gilių kava

Gilių kava

 

Šįkart siūlome pasigaminti ir paragauti ąžuolo gilių kavos, kuri, kaip teigiama, suteikia ne tik žvalumo, bet ir jėgų, mat Lietuvoje ąžuolas buvo garbinamas kaip griaustinio dievo – Perkūno medis, nuo seno tikėta jo gydomąja galia, tai ir jėgos simbolis, dievų medis, kosminės energijos laidininkas, turintis ryšį su aukštesniuoju pasauliu, galintis paveikti ir keisti žmogaus likimą. Ąžuolas duoda žmogui daugiausia jėgų.

Taigi – surinktas ąžuolo giles išdžioviname, paskui parą palaikome piene, mėsmale sumalame ir gautą masę vėl išdžioviname (išdžiūvus galima permalti dar ir kavamale). Į litrą verdančio vandens dedame du šaukštus maltų gilių masės. Verdame apie 5 minutes, baigiant virti, įpilame pusę litro pieno (be pieno ši kava paprastai negeriama). Štai ir turime kvapios gilių kavos (beje, ši kava įtraukta į sveikuolių maisto sąrašą).

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite