Šeštadienis, 14 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiGreitai pagaminami čeburekai lavaše

    Greitai pagaminami čeburekai lavaše

    • lavašo lakštai: 10
    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • fermentinis sūris: 300 gramų
    • plėšomos sūrio lazdelės: 2
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 1 stiklinės
    • mėsos prieskoniai
    • druska
    1. Iš pradžių į faršą įtarkuokite sūrį bei įpjaustykite sūrio lazdeles. Supilkite vandenį. Vandens kiekį galite reguliuoti pagal faršo skystumą, paruošto įdaro masė privalo būti lengvai tepama. Taip pat įmaišykite prieskonius bei druską.
    2. Lavašo lakštus galite naudoti apvalius, tokiu atveju forma bus kaip tikrųjų čeburekų, bet galima  apvalų lavašą perpjauti perpus, gausis kiek mažesni, trikampio formos čeburekai. Skoniui tai įtakos visiškai neturi, bet mažesnius iškepti yra tiesiog lengviau.
    3. Tuomet atskirame inde sumaišykite miltus su pienu bei kiaušiniu.
    4. Tada ant pusės lavašo plonai paskirstykite įdarą bei užlenkite. Pamirkykite pieno plakinyje.
    5. Galiausiai kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Lavašas turi lengvai paruduoti. Patiekite ir skanaukite!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Frydrichas Nyčė

     „Kuo aukščiau skrendame, tuo mažesni atrodome tiems, kurie nemoka skristi." Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img