Penktadienis, 7 vasario, 2025
Daugiau
    PagrindinisNamaiKorėjietiškos cukinijų ir morkų salotos žiemai

    Korėjietiškos cukinijų ir morkų salotos žiemai

    Šios salotos labai tinka kaip garnyras tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų.

    Ingredientai:

    – cukinijos: 2,5 kilogramo;

    – morkos: 500 gramų;

    – svogūnai: 500 gramų;

    – česnakas: 2 galvučių;

    – actas: 150 gramų;

    – augalinis aliejus: 150 gramų;

    – druska: 2 šaukštų su kaupu;

    – cukrus: 6 šaukštų;

    – džiovintių prieskoninių žolelių mišinys: 2 šaukštų.

    Gaminimas. Pirmiausia cukinijas (be sėklinių) bei nuskustas morkas sutarkuojame rupia tarka. Tuomet nulupame svogūnus bei česnakus, juos smulkiai supjaustome. Tada visus ingredientus sumaišome ir leidžiame porą valandų pastovėti. Per tą laiką bent kelis kartus pamaišome. Po to paruošiame švarius stiklainius, sudedame į juos salotas. Stiklainius įstatome į puodą su vandeniu, uždedame dangtelius (uždedame, bet neuždarome) ir pakaitiname (0,5 litro talpos stiklainius – 15 minučių, 1 litro talpos stiklainius – 20 minučių). Paskui sandariai uždarome stiklainius. Konservuotas salotas galite laikyti rūsyje iki kitos vasaros, kol vėl reiks kaupti atsargas žiemai. Skanaus!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Horacijus Džeksonas Braunas

    „Mūsų mintys lemia mūsų reakciją į gyvenimą. Mes nesame pasaulio aukos. Kiek valdome savo mintis, tiek valdome ir pasaulį“. Jolantos Nejuvienės nuotrauka. 

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img