Pagrindinis > Naujienos > Maskarponės sūrio pyragas

Maskarponės sūrio pyragas

 

Reikės:

Maskarponės sūrio 500 g,

3 pakelių sausainių („Selga“, „Gaidelis“),

grietinėlė (35 proc. riebumo) 300 g,

6 šaukštų cukraus,

100 ml pieno,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

pusės citrinos sulčių,

citrinos žievelės,

tarkuoto šokolado arba kokoso drožlių,

saujelės razinų arba smulkintų džiovintų slyvų.

Tai pyragas, kurio nereikės kepti. Į grietinėlę dedame cukrų, pilame citrinos sultis, vanilinį cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę ir viską gerai išplakame. Į grietinėlės plakinį sudedame Maskarponės sūrį ir viską išmaišome iki vientisos masės. Paimame indą, kuriame gaminsime pyragą (aš pasinaudojau 17176297_1454460167929252_281721261_otortine forma), išklojame sviestiniu popieriumi. Į dubenėlį įsipilame pieno ir trumpai palaikome sausainius, kad būtų minkštesni. Po to juos dedame į indo dugną ir pertepame paruoštu Maskarponės sūrio kremu. Dedame kitą pamirkytų piene sausainių eilę ir vėl pertepame. Kai sudedame ketvirtą sausainių eilę, į likusį kremą įberiame razinų arba smulkintų džiovintų slyvų – tai bus viršutinis kremo sluoksnis. Užtepę paskutinį sluoksnį kremu, pyragą apibarstome tarkuotu šokoladu ar kokoso drožlėmis 17101410_1454460261262576_102466795_oir dedame į šaldytuvą 6–8 val. Per tą laiką mūsų pyragas sustingsta, tampa vientisas. Pyrago gamybai užtruksime apie pusvalandį. Pasigaminame pyragą iš vakaro, ir šeimyną ar svečius nustebinsime ryte, prie kavos puodelio. Garantuoju – pirštus apsilaižysite!

untitled-1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE