Pagrindinis > Namai > Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

Reikės: 

2 pakelių varškės (po 180 gramų);

2 pakelių sausainių (po 180 gramų);

150 gramų sviesto (kambario temperatūros);

~4-5 valgomųjų šaukštų (arba pagal norimą saldumą) kondensuoto pieno;

250 gramų džiovintų slyvų;

200 gramų išgliaudytų pistacijų;

1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus.

Gaminimas. Pirmiausia slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir pasmulkinkite. Tada išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.

Sausainius sulaužykite bei sudėkite į varškės masę. Ten pat berkite slyvas ir susmulkintas pistacijas (dalį jų pasilikite deserto viršaus apibarstymui). Masę gerai išmaišykite.

Formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite ruošiamą desertą gerai suspausdami.

Dėkite į šaldytuvą maždaug maždaug 6–12 valandų sustingti arba tiesiog palikite per visą naktį.

Išimtą desertą pabarstykite pistacijomis, patiekite ir skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE