Antradienis, 3 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiNekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

    Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

    Reikės: 

    2 pakelių varškės (po 180 gramų);

    2 pakelių sausainių (po 180 gramų);

    150 gramų sviesto (kambario temperatūros);

    ~4-5 valgomųjų šaukštų (arba pagal norimą saldumą) kondensuoto pieno;

    250 gramų džiovintų slyvų;

    200 gramų išgliaudytų pistacijų;

    1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus.

    Gaminimas. Pirmiausia slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir pasmulkinkite. Tada išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.

    Sausainius sulaužykite bei sudėkite į varškės masę. Ten pat berkite slyvas ir susmulkintas pistacijas (dalį jų pasilikite deserto viršaus apibarstymui). Masę gerai išmaišykite.

    Formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite ruošiamą desertą gerai suspausdami.

    Dėkite į šaldytuvą maždaug maždaug 6–12 valandų sustingti arba tiesiog palikite per visą naktį.

    Išimtą desertą pabarstykite pistacijomis, patiekite ir skanaukite!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Frydrichas Nyčė

     „Kuo aukščiau skrendame, tuo mažesni atrodome tiems, kurie nemoka skristi." Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img