Antradienis, 3 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiOrkaitėje kepta lašiša

    Orkaitėje kepta lašiša

    Gaminsime 1,3 kg lašišą. Žuvį, idant tilptų į skardą, perpjaunu pusiau ir žvynuota dalimi paguldau į foliją. Padarau marinatą (geras šaukštas majonezo, citrinpipirių, džiovintų krapų ir Provanso žolelių žiupsnį, pusę arbatinio šaukštelio druskos arba „Vegetos“, išspaudžiu pusę laimo sulčių, nepagailiu smulkinto česnako ir žaismingumui įmetu džiovintų smulkintų svogūno laiškų. Viską gerai išmaišau). Marinatu ištepu žuvį, ant viršaus dar pridedu sviesto gabaliukų, viską suvynioju į foliją ir kepu 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Tuomet atidengiu foliją ir leidžiu žuvytei 15 min. apskrusti. Viskas. Dideliais gabalais kepta žuvis neišsausėja, o iškepusi lengvai išsiima iš skardos, palikdama ant folijos prilipusius žvynus.

    Orkaitėje kepta prieskoniuota lašiša gali būti patiekiama su ryžiais ir gražgarsčių bei džiovintų pomidorų salotomis, lydyto sūrio, pievagrybių ir grietinėlės padažu.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Frydrichas Nyčė

     „Kuo aukščiau skrendame, tuo mažesni atrodome tiems, kurie nemoka skristi." Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img