Pagrindinis > Namai > Salotos, „užtemdžiusios“ suši!

Salotos, „užtemdžiusios“ suši!

Reikės:

300 gramų silpnai sūdytos raudonos žuvies;

300 gramų suši ryžių;

2 šviežių agurkų;

1 morkos;

4 kiaušinių;

1 raudonojo svogūno;

žiupsnelio krapų;

žiupsnelio svogūnų laiškų;

pagal skonį majonezo;

pagal skonį vasabi padažo.

Gaminimas. Pirmiausiai permaišome majonezą bei vasabi padažą tarpusavyje. Gautu mišiniu pertepsime salotų sluoksnius.

Išverdame suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis – 2:3. Virti reikia maždaug 7 minutes. Kai ryžiai išvirs, įjungiame minimalią ugnį ir verdame dar maždaug 15 minučių. Po to nuimame ryžius nuo ugnies, paliekame pastovėti pusvalandį.

Per tą laiką, išverdame kiaušinius bei morkas. Sutarkuojame.

Dedame į kiaušinius susmulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.

Raudonos žuvies filė supjaustome plonais griežinėliais, o agurkus tiesiog kubeliais. Susmulkiname violetinį svogūną ir krapus.

Dėliojame salotas sluoksniais. Nepamirštame jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.

Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, supjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.

Bus itin gražu, jeigu viršuje padėsite dar vieną sluoksnį raudonos žuvies.

Kai jau visi sluoksniai išdėlioti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 valandoms į šaldytuvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE