Pirmadienis, 2 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiSalotos, „užtemdžiusios“ suši!

    Salotos, „užtemdžiusios“ suši!

    Reikės:

    300 gramų silpnai sūdytos raudonos žuvies;

    300 gramų suši ryžių;

    2 šviežių agurkų;

    1 morkos;

    4 kiaušinių;

    1 raudonojo svogūno;

    žiupsnelio krapų;

    žiupsnelio svogūnų laiškų;

    pagal skonį majonezo;

    pagal skonį vasabi padažo.

    Gaminimas. Pirmiausiai permaišome majonezą bei vasabi padažą tarpusavyje. Gautu mišiniu pertepsime salotų sluoksnius.

    Išverdame suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis – 2:3. Virti reikia maždaug 7 minutes. Kai ryžiai išvirs, įjungiame minimalią ugnį ir verdame dar maždaug 15 minučių. Po to nuimame ryžius nuo ugnies, paliekame pastovėti pusvalandį.

    Per tą laiką, išverdame kiaušinius bei morkas. Sutarkuojame.

    Dedame į kiaušinius susmulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.

    Raudonos žuvies filė supjaustome plonais griežinėliais, o agurkus tiesiog kubeliais. Susmulkiname violetinį svogūną ir krapus.

    Dėliojame salotas sluoksniais. Nepamirštame jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.

    Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, supjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.

    Bus itin gražu, jeigu viršuje padėsite dar vieną sluoksnį raudonos žuvies.

    Kai jau visi sluoksniai išdėlioti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 valandoms į šaldytuvą.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Frydrichas Nyčė

     „Kuo aukščiau skrendame, tuo mažesni atrodome tiems, kurie nemoka skristi." Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img