Pagrindinis > Naujienos > Skanaus!

Skanaus!

 

Avokadas, įdarytas pomidorais

(lengva užkandėlė)

Produktai 2 porcijoms: 1 sunokęs pomidoras, 1 askaloninis česnakas (tai maži, rausvi, švelnaus skonio svogūniniai česnakai, dar vadinami šalotėmis), 1 raugintas agurkėlis, 1 šaukštas smulkintų svogūno laiškų, citrinos sulčių, druskos, pipirų, 1 sunokęs avokadas.

Perpjauti pomidorą, išimti sėklas ir skystį bei supjaustyti pomidorą smulkiais kubeliais. Nulupti česnaką ir kartu su raugintu agurku smulkiai supjaustyti. Pomidorą, česnaką, agurką ir laiškus sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Pagardinti druska ir pipirais. Prieš pat patiekant, perpjauti avokadą per pusę ir išimti kauliuką. Avokadą išskobti šaukštu, bet ne iki pat žievelės.

Išskobtą masę supjaustyti mažais gabaliukais ir apšlakstyti 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių. Sumaišyti su pomidorų mase. Avokado vidurį pašlakstyti citrinos sultimis ir sudėti viską, kas jau  anksčiau sumaišyta. Sudėjus į lėkštelę, galima kartu  patiekti ir tortilijos čipsų, su kuriais galima valgyti iš avokado.

 

Šokoladinis skanumėlis

Produktai: 180 g ekstra tamsaus šokolado (ne mažiau kaip iš 70 %  kakavos), jį sukapoti, 100 ml riebaus pieno, 200 g sviesto (kambario temperatūros), 175 g cukraus pudros, 3 kiaušiniai, 200 g miltų (savaime kylančių), 2 indeliai šokoladinių putų (400 g), 1,5 krepšelio „KitKat“ mini šokoladukų, 1 krepšelis M&Msaldainių (210 g).

Reikalinga torto forma (18 cm įstrižainės), ją išriebaluoti

Reikės puošnios juostelės tortui apjuosti

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Užvirinti puodą vandens ir įdėti į puodą mažesnį indelį, į kurį nepatektų vanduo. Į šį indelį supilti pieną ir sudėti šokoladą bei ištirpinti. Leisti 5 minutes atvėsti.

Tuo metu išsukti sviestą su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purios masės. Tai trunka apie 5 minutes. Įmaišyti vieną po kito kiaušinius. Supilti ištirpintą šokoladą į sviesto ir kaiušinių masę. Berti miltus ir atsargiai viską išmaišyti. Supilti viską į torto formą ir kepti apie 45 minutes. Po 30 minučių galima patikrinti, ar tortas jau iškepęs. Iškepus tortą palikti 1 valandą  ir 30 minučių, kad atvėstų, ant grotelių. Išėmus tortą iš formos, perpjauti jį horizontaliai į 2 dalis. Vieną torto dalį ištepti šokolado putomis ir atsargiai uždėti ant jų kitą torto dalį. Viršų ir torto kraštus taip pat ištepti šokolado putomis. „KitKat“ šokoladukais apdėti torto šonus ir apjuosti tortą šventine juostele. Ant torto paviršiaus supilti „M&M“ saldainius.

Gražu, skanu, paprasta ir nebrangu!

Sigutė STADALYTĖ van EVERT

Autorės  nuotraukos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE