Sekmadienis, 9 vasario, 2025
Daugiau

    Skanaus!

     

    Keptos krevetės

    Sudedamosios dalys: 1 kg krevečių, 5 česnako skiltelės, 150 g sviesto, druskos, krapų, petražolių.

    Krevetes nuplauname. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą. Česnaką susmulkiname ir sumaišome su druska. Į ištirpusį keptuvėje sviestą dedame krevetes ir česnaką su druska. Nuolat maišydami, kepame krevetes maždaug 3–4 minutes, kol jos gražiai parus. Baigiant kepti beriame gerą saują petražolių ir krapų. Patiekiame su skrudinto pyrago gabalėliais.

     

    Pyragėliai „Sraigutės“

    Sudedamosios dalys: 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 500 g pieniškų dešrelių, 300 g fermentinio sūrio, 150 g pomidorų padažo, 100 g marinuotų agurkų, 100 g paprikos, picos prieskonių.

    Jau paruoštą tešlą atšildome ir iškočiojame. Tuomet ją patepame pomidorų padažu, pabarstome picos prieskoniais. Viename tešlos lakšto gale dedame dešrelę taip, kad vyniojant dešrelė būtų viduryje. Visą tešlą pabarstome sūriu, smulkiai pjaustytais marinuotais agurkais, šiaudeliais pjaustyta paprika. Taip paruoštą tešlos lakštą susukame į ritinį ir supjaustome maždaug piršto storio gabalėliais, kuriuos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami maždaug 2 cm tarpus (kepant tešla išsiplės). Kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 min.

     

    Kepti šonkauliai

    Sudedamosios dalys: 1 kg kiaulės šonkaulių, 3 česnako skiltelės, sojos padažo, 2 a. š. garstyčių, druskos, pipirų, 2 a. š. medaus, 100 g aliejaus.

    Šonkaulius pasmulkiname. Iš sojos padažo, česnako, aliejaus, garstyčių, medaus ir prieskonių pasiruošiame marinatą (viską sumaišome). Šiuo marinatu įtriname šonkaulius ir paliekame 2 valandoms pasimarinuoti. Pamarinuotus šonkaulius dedame į kepimo rankovę, įpilame šlakelį vandens ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą. Patiekiame su gaiviomis salotomis ir orkaitėje keptomis bulvėmis su lupena (bulves švariai šepetėliu nuplauname po tekančiu vandeniu, iš visų pusių subadome šakute ir įtriname druska, dedame į skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame 40–45 min. 200 laipsnių temperatūroje).

     

    Pyragas „Tinginys“

    Sudedamosios dalys: 1 kg paprastų sausainių, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė cukraus, 200 g sviesto, 4 šaukštai kakavos.

    Į aliumininį puodą sudėti sviestą,verdant ant lėtos ugnies maišyti, kol ištirps. Supilti cukrų, pieną, kakavą, viską maišyti tol, kol bus vientisa masė. Viską supilti ant sutrupintų sausainių ir gerai išmaišyti. Gautą masę sudėti į krepšiuką, paslėgti ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

    Rita ČIUPLIENĖ

    Autorės nuotraukos.

    Nr. 22 (26), 2013 m. birželio 1–7 d.

    1 KOMENTARAS

    1. Saikas labai reikalingas, nneuvirus keletą kartų lieka daug taninų. Kepenims didelė apkrova kol viską išvalo. Vienas žmogelis kepenis pasigadino taip gerdamas. Žinoma, jis gerdavo pakankamai dažnai, bet Praėjusį rudenį prisirinkom visą bulvinį maišą giliukų Aišku neišgėrėm tada, dalis supelijo neišdoroti

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Horacijus Džeksonas Braunas

    „Mūsų mintys lemia mūsų reakciją į gyvenimą. Mes nesame pasaulio aukos. Kiek valdome savo mintis, tiek valdome ir pasaulį“. Jolantos Nejuvienės nuotrauka. 

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img