Tai minkštas bei sultingas vištienos užkandis-pyragas su išsilydžiusiu sūriu.
Reikės:
400 gramų vištienos;
450 gramų kefyro:;
2 kiaušinių;
4 valgomųjų šaukštų miltų;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
0,5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
180 gramų sūrio;
250 gramų majonezo;
2 marinuotų agurkų;
15 alyvuogių;
1 saujos žalumynų;
3 skiltelių česnako.
Gaminimas. Iš pradžių vištieną supjaustome mažais gabaliukais, suberiame prieskonius ir druską bei sumalame trintuvu.
Tuomet į maltą mėsą įpilame kefyro, sudedame miltus, kepimo miltelius ir kitus ingredientus. Masę gerai išmaišome. Tešla turi būti tarsi blynų.
Kepame šiuos blynus riebalais išteptoje keptuvėje.
Tada sudedame blynus į krūvą.
Įdarui smulkiai supjaustome žalumynus (krapus, svogūno laiškus bei petražoles).
Sutarkuojame agurkus tarka ir išspaudžiame marinato perteklių. Susmulkintas alyvuoges taipogi sumaišome su agurkais.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su likusiais ingredientais, taip pat pagardiname mėgstamu majonezu.
Formuojame pyragą, pertepant blynus su įdaru. Palaikome jį šaldytuve 30 pusvalandį ir tada skanaujame!
Ačiū, labai gardus pyragas, gaminsiu dar ir dar 🙂
Labai mėgstame stebinti užkandžiais draugus kurie atvažiuoja į svečius. Patys mėgstame juos gaminti, o kartais ir užsakome, pasiilgę subtilesnio skonio.