Pagrindinis > Namai > Varškės apkepas: patarimai, kurie padės paruošti tobulą patiekalą

Varškės apkepas: patarimai, kurie padės paruošti tobulą patiekalą

Varškės apkepas – tai labai kvapnus, purus, ir, žinoma, labai skanus patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Varškės apkepo receptų yra daug ir labai įvairių, todėl kas kartą galima išbandyti kažką naujo. Vis dėlto, jei siekiama, kad šis valgis būtų tikrai gardus, svarbu laikytis tam tikrų jo ruošimo taisyklių, kurios garantuos, kad apkepo skonis bus tiesiog fantastiškas. Taigi, ką svarbu žinoti apie varškės apkepo ruošimą?

Pasirinkite kokybiškus produktus

– Varškė – tai pagrindinis apkepo ingredientas, todėl jos pasirinkimui vertėtų skirti ypatingą dėmesį. Apkepo ruošimui labiausiai tinka riebesnė varškė, kurią pirmiausia reikės pertrinti per sietelį arba sutrinti trintuvu. Jei norite, kad apkepas būtų dar minkštesnis ir puresnis, į ją galite įmaišyti rikotos (santykiu 1:1);

– Kiaušiniai: jei norite, kad varškės apkepas tiesiog tirptų burnoje, rekomenduojama atskirti kiaušinių trynius ir baltymus bei juos atskirai suplakti. Su cukrumi galima išplakti ir neatskirtus kiaušinius, tačiau įvertinkite tai, kad plakti reikės ganėtinai ilgai – maždaug 7-10 minučių, kol cukrus visiškai ištirps;

– Kruopos: nors didžiąją varškės apkepo dalį sudaro varškė ir kiaušiniai, tačiau į jį taip pat vertėtų įmaišyti šiek tiek kruopų, kurios palengvins paruošto apkepo pjaustymą. Dažniausiai apkepo ruošimui naudojamos piene brinkintos manų kruopos, tačiau jas galima pakeisti sumaltais avižų dribsniais. Taip pat tam puikiai tinka virti ryžiai ar bolivinė balanda;

– Saldūs priedai: varškės apkepas dažniausiai yra saldinamas nedideliu cukraus kiekiu, o iškeptas apkepas patiekiamas su cukraus pudra, uogiene, džemu, sirupu, jogurtu ar su kitais priedais. Vietoj cukraus apkepo ruošimui galite rinktis medų, klevų sirupą, smulkintus džiovintus ar gerai prinokusius vaisius (pavyzdžiui, bananus).

Varškės apkepo ruošimas

Varškės apkepą galima kepti bet kokioje turimoje kepimo formoje, tačiau tam labiausiai tinka stiklinė arba keramikinė forma, kurioje neprisvyla ruošiamo apkepo kraštai. Formą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Taip pat varškės apkepą galima kepti ir keksiukų formelėse.

Varškės apkepą iškepsite per maždaug 30-60 minučių (rinkitės 180-200 laipsnių temperatūrą).

Klasikinis varškės apkepas

Jums reikės:

500 g varškės;

3 kiaušinių;

100 ml pieno;

5 valg. š. manų kruopų;

2 valg. š. sviesto;

3 valg. š. cukraus;

0,5  arb. š. vanilinio cukraus.

Kaip gaminti?

Pertrinkite varškę.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Kiaušinių trynius sumaišykite su sviestu ir cukrumi, suplakite. Į šį mišinį dėkite pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Į varškės masę įmaišykite piene išbrinkusias manų kruopas.

Įmaišykite kiaušinių baltymus.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą masę.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros, kepkite, kol apkepas šiek tiek iškils. Sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite, kol apkepas gražiai paruduos.

Palaukite, kol apkepas šiek tiek pravės, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite