Mums reikės:
500 g moliūgo,
4 vnt bulvių,
1kubelio vištienos sultinio,
1 vnt morkos,
1vnt svogūno,
100 g rūkytos šoninės,
1arbatinio šaukštelio čili pastos,
180 g lydyto sūrelio su kumpiu.
Gaminimo eiga
Moliūgą, bulves nulupame, supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu, įdedame sultinio kubelį ir verdame, kol suminkštės. Šoninę pakepiname su svogūnu ir supjaustyta morka, sudedame į sriubą, paverdame keletą minučių, nukeliame nuo ugnies, dedame lydytą sūrelį bei čili pastą. Viską sutriname blenderiu, pakaitiname 1 min., patiekiame su skrudintos duonos riekele.
Rita ČIUPLIENĖ
Rita ČIUPLIENĖ, baigusi virėjos-padavėjos specialybę Marijampolės profesinio rengimo centre, P. Armino pagrindinėje mokykloje dirbo virėja. Kulinarija jai – tai menas, kurio galima mokytis visą gyvenimą. Moteris mielai sukasi virtuvėje, jai patinka išbandyti naujus receptus, kurti naujus patiekalus. Rita įsitikinusi, jog tik namuose gamintas maistas „kvepia“ meile.