Pagrindinis > Naujienos > Gyvuliniai baltymai – navikų augimo reguliatoriai!

Gyvuliniai baltymai – navikų augimo reguliatoriai!

 

Kai knyga „Onko–stop“ jau buvo parengta, autoriui iš Maskvos atvežė žymaus amerikiečių specialisto, biochemijos daktaro Kolinzo Kempbelo knygą „Kinų tyrimas“. Knygoje apžvelgiami keturias dešimtis metų trukusios medicininių ir biologinių tyrimų praktikos rezultatai, 27 metus trukusios ir garsių fondų finansuotos laboratorinės programos išvados, akivaizdžiai ir įtikinamai parodoma, jog teisinga mityba gali išgelbėti gyvybę.

Man asmeniškai K. Kempbelo knygoje lyg ir nėra netikėtai naujų minčių ir rekomendacijų, išskyrus 750 unikalių nuorodų. Dauguma jų – pirminiai informacijos šaltiniai, įskaitant ir šimtus kitų tyrėjų publikacijų, kuriose atkreipiamas dėmesys į vėžio, širdies ligų, insultų, nutukimo, diabeto, autoimuninių ligų, osteoporozės, Alzhaimerio ligos, inkstų akmenligės, apakimo ir daugelio kitų ligų mažinimo būdus.

Kinijos vyriausybei sutikus, buvo įgyvendintas didžiulis projektas, kuriame dalyvavo ir Kornelio, Oksfordo universitetai, taip pat ir Kinijos profilaktinės medicinos institutas. Šio projekto metu buvo gilinamasi į daugybę ligų, taip pat tirti veiksniai, susiję su mityba ir gyvenimo būdu Kinijos žemės ūkio rajonuose, vėliau ir Taivanyje. Šio projekto, kuris geriau žinomas kaip „Kinijos tyrimas“, dėka buvo sukaupta per 8000 svarbių įrodymų, patvirtinančių tarpusavio ryšį tarp įvairių mitybos būdų ir ligų. Išvados šokiruojančios!

„Mažai baltymų turinti dieta stabdė vėžio, kurį sukelia aflatoksinas (dažniausiai pasitaiko žemės riešutuose, gliaudytuose bet kokiuose riešutuose. – Aut past.), vystymąsi, nepriklausomai nuo to, koks šio stipraus kancerogeno kiekis buvo suvartotas. Jeigu vėžys jau vystėsi, mažai baltymų turinti dieta smarkiai stabdė jo tolesnį plitimą. Kitaip tariant, šios kancerogeninių savybių turinčios cheminės medžiagos gebėjimas sukelti vėžį būdavo sumažinamas beveik iki nulio, pasitelkus mažai baltymų turinčią dietą. Baltymų maiste įtaka buvo tokia reikšminga, kas mes galėjome skatinti ar nutraukti vėžio vystymąsi tiesiog pakeitę jų kiekį maiste“, – teigiama išvadose.

Buvo nustatyta, kas pats aktyviausias  vėžio sukėlėjas yra… KAZEINAS, kuris sudaro net 87 proc. karvės pieno baltymų! Jis provokuoja ir pagreitina navikų augimą visose ligos stadijose. Saugių baltymų yra augaliniame maiste, ypač kviečiuose. Geriau nevartoti gyvulinių baltymų daugiau nei 30 g per dieną (ir tai – ne kiekvieną dieną). Tyrimais įrodyta, jog net 5–10 metų griežtos dietos besilaikiusiems ir, atrodo, jau vėžio atsikračiusiems žmonėms liga sugrįždavo ir smogdavo dar stipriau, jei ligonis vėl pradėdavo valgyti daug gyvulinių baltymų turintį maistą. Pažodžiui cituoju ilgamečių tyrimų išvadą: „Niekada anksčiau mes taip giliai nesuvokėme, kokią įtaką mityba daro vėžiui ląstelių lygmenyje, taip pat ir visai populiacijai. Tirti duomenys rodo, jog gyvuliniai baltymai skatina navikų augimą. Vartojant gyvulinius baltymus, didėja hormono IGF-1 kiekis – tai yra vėžio atsiradimo rizikos veiksnys, o vartojant maistą, kuriame yra daug kezeino (pagrindinio karvių pieno baltymo), kancerogenai lengviau patenka į ląsteles. Savo ruožtu tai leidžia dar pavojingesniems kancerogenams prisitvirtinti prie DNR, dėl to padidėja mutageninių reakcijų, skatinančių vėžinių ląstelių augimą, ir greičiau ima augti jau pradėjęs formuotis navikas“.

Mokslininkų gauti duomenys patvirtina, jog gyvuliniais produktais pagrįsta dieta skatina moteriškų lytinių hormonų gamybą visą gyvenimą, o tai gali lemti krūties vėžį. Dabar mes turime daug svarių argumentų dėl to, kad mityba neapdorotais augaliniais produktais gali užkirsti kelią vėžiui ir jį išgydyti.

Anatolijus MALOVIČKO

Liaudies gydytojas, natūropatas 

ausveitis

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite