Cukinijų gabaliukai iš tiesų primena ananasus. Taip paruoštus galite dėti į salotas, ant picos arba tiesiog pasigriebti, kai norisi ko nors skanaus. O sumaišiusios sirupą su vandeniu gausite skanų ir gaivų gėrimą.
Ingredientai:
– cukinijos: 5 litrų (nuluptos, supjaustytos kubeliais);
– cukrus: 500 gramų;
– citrinos rūgštis: 1 nubraukto valgomojo šaukšto;
– ananasų sultys: 500 mililitrų (100 proc. arba 80 proc.).
Gaminimas. Cukinijas užberiame cukrumi bei paliekame per naktį. Ant jų supilame ananasų sultis, suberiame citrinos rūgštį bei išmaišome. Kaitiname keletą minučių, vis pamaišydamos, tiek, kad gabaliukai liktų tvirti. Supilame į sterilizuotus stiklainius bei užsukame dezinfekuotais dangteliais. Palaukiame, kol atvės, ir laikome vėsioje patalpoje. Skanaus!