Reikės:
– 500 gramų vištos krūtinėlės;
– 70 gramų medaus;
– 90 gramų pomidorų padažo (arba pomidorų pastos);
– vištienos prieskonių;
– 1 valgomojo šaukšto sojos padažo.
Gaminimas. Vištos krūtinėlę gerai nuplaukite bei susipjaustykite 3–5 centimetrų gabalėliais. Gabaliukus dėkite į dubenėlį, berkite truputį vištienos prieskonių (pagal skonį), pilkite šaukštą sojos padažo. Vištienos gabaliukus švelniai įtrinkite prieskoniais bei soja.
Tuomet atskirame indelyje gerai sumaišykite medų su pomidorų padažu.
Tada į įkaitiną keptuvę dėkite paruoštos vištienos gabaliukus. Po ~3 minučių kepimo (mėsos spalva jau turėtų buti kažkiek pasikeitusi) supilkite sumaišytą padažą į keptuvę.
Galiausiai kepkite apie 10–15 minučių, ne ilgiau.
Skanaus!
Šaunu receptas, paprasta ir tikrai skanu, dažnai tokią darau. 🙂