Pagrindinis > Namai > Kaip pasiruošti grilio sezonui?

Kaip pasiruošti grilio sezonui?

Skubame pranešti – grilio sezonas jau prasidėjo! Dar nespėjote jam pasiruošti? Ne bėda – pateikiame jums kelis svarbius patarimus. Paskubėkite ir galėsite mėgautis gardžiais, dūmais kvepiančiais patiekalais.

Kruopščiai išvalykite savo grilių

Norite, kad ant grilio ar šašlykinės keptas maistas būtų labai gardus? Ką gi, reikės įdėti šiek tiek pastangų. Bene svarbiausia užduotis ruošiantis grilio sezonui – kruopštus grilio ar šašlykinės išvalymas.

Bene greičiausias ir lengviausias būdas norint išvalyti kepimo groteles – jų pakaitinimas virš ugnies ir nušveitimas specialiu šepečiu su metaliniais šereliais. Vėliau groteles reikėtų dar nuplauti drungnu vandeniu. Beje, išvalyti rekomenduojama ne tik groteles, bet ir grilio dangčio vidinę dalį.

Užgrūdinkite groteles

 Norite išvengti prisvilusio ar prilipusio prie grotelių maisto? Ką gi, turėsite užgrūdinti groteles – šis darbas įprastai daromas tais atvejais, kai grotelės yra visiškai naujos arba ką tik kruopščiai nuvalytos.

Groteles tolygiai aptepkite aukštai temperatūrai atspariu aliejumi (puikiai tiks sezamų ar avokadų aliejai). Tada kaitinkite jas bent 2 valandas 150 laipsnių temperatūroje.

Pasirūpinkite įrankiais

Prieš pradedant kepimo ant grotelių sezoną, derėtų pasirūpinti ne tik pačiu griliumi ir jo švara, tačiau ir įrankiais. Įsitikinkite, kad turite žnyples, mentelę, maisto termometrą bei karščiui atsparias pirštines. Taip pat pasirūpinkite ir indais, į kuriuos dėsite iškeptą maistą.

Pasitikrinkite, ar aplinka, kurioje kepsite, yra saugi

Gali pasirodyti, kad kepimas ant grotelių nėra itin pavojingas darbas. Vis dėlto, nepamirškite – ten kur dalyvauja ugnis yra būtinas didesnis saugumas. Atidžiai apžiūrėkite ar grilius nėra pastatytas per arti augalų ar pastatų. Taip pat įsitikinkite, ar jis stabilus ir nenuvirs.

Iš anksto apgalvokite meniu

Na ir pabaigai, siūlome atidžiai apgalvoti, ką kepsite ant grotelių. Jau seniai praėjo tie laikai, kai vienintelis patiekalas, kurį grilindavome, buvo šašlykai. Perverskite receptų knygas bei  peržiūrėkite, kokiems maisto produktams parduotuvėse siūlomos nuolaidos ir akcijos. Ir… Nebijokite eksperimentuoti! Juk ant griliaus galima kepti ne tik šašlykus, bet ir sparnelius, šonkauliukus, žuvį, daržoves, sūrį, mėsainius. Netgi picą! Būkite išradingi ir drauge su šeima ar draugais galėsite pasimėgauti puikiais skoniais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE