4 porcijoms reikės:
maltos kiaulienos (500 g),
skardinės pupelių,
skardinės pjaustytų pomidorų (galima naudoti ir 3–4 šviežius pomidorus),
svogūno,
česnako (5–6 skiltelių),
raudonos saldžiosios papriko
pievagrybių (3–4 vnt.)
priekonių mėsai,
maltų juodų pipirų,
druskos arba aromatizuoto prieskonių užpilo,
Rozmarino šakelės,
aliejaus
vasabi (pipirkrienio) riešutų.
Pabandžiau patiekalą pagardinti sutrintais vasabi riešutais, kurių galima įsigyti visuose prekybos centruose… Bet apie viską iš eilės. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką, rozmariną, saldžiąją papriką. Pagardiname aromatizuotu prieskonių užpilu arba druska, pipirais. Daržovėms apskrudus, dedame kiaulienos faršą. Kad faršo konsistencija būtų biri, įpilu truputį vandens, paprieskoniuoju ir troškinu apie 8–10 min. Vėliau į tą pačią keptuvę sumetu supjaustytus pievagrybius, pjaustytus pomidorus. Procedūrą pabaigiu pupelėmis iš skardinės, prieš tai jas nuplaudamas vandeniu. Viską dar patroškinu apie 5–7 min. Kol troškinosi lietuviškasis čili, grūstuvėje sutraiškiau gerą saują vasabi riešutų. Jie puikiai tiko prie paruošto patiekalo, suteikdami troškiniui ypatingą skonį. Troškinį galima valgyti su balta duona ar batonu, tortilija ar ryžiais. Nebuvau originalus – išsiviriau bulvių… Gal dėl to čili įgavo lietuvišką atspalvį. Skanaus!