Pagrindinis > Namai > Pasiruoškime ateinančiai vasarai: šaltų gėrimų idėjos

Pasiruoškime ateinančiai vasarai: šaltų gėrimų idėjos

Daugelis su nekantrumu jau dabar laukiame sparčiai artėjančios vasaros ir nerūpestingų atostogų dienų. Tokiomis karštomis dienomis ypač norisi atsigaivinti ir numalšinti troškulį, tad šiė gėrimų receptai būtent tai ir padės padaryti. Šiomis idėjomis galėsite stebinti savo draugus ar šeimą. Gėrimai itin paprasti, o ingredientus galite rasti bet kurioje parduotuvėje, arba daugelį iš jų kiekvienas laikome savo spintelėje ar šaldytuve.

Šaltas citrinų gėrimas

Šaltas, citrinų skonio gėrimas – jau ilgus metus yra vienas populiariausių pasirinkimų karštai vasaros dienai. Citrina – ne tik natūralus C vitamino šaltinis, bet ir teigiamai veikia virškinimo sistemą, gali palengvinti gerklės skausmą ir žinoma, stiprina mūsų imuninę sistemą. Šis receptas itin paprastas.

Ingredientai:

– viena citrina (arba pagal poreikį);

– 8 puodeliai šalto vandens.

Gaminimas:

– Smulkiai supjaustykite citriną ir padėkite ją į didelio ąsočio dugną;

– Mediniu šaukštu lengvai sutrinkite citriną, kad išsiskirtų sultys;

– Įpilkite 8 puodelius šalto vandens ir laikykite šaldytuve bent 1 valandą prieš patiekdami.

Esant poreikiui, galima išspausti daugiau citrinos sulčių ar gėrimą pasaldinti. Taip pat, esant ypač karštai dienai papildomai įdėti ledukų.

Šalta kava

Galbūt dar yra ko nežinote apie kavą, nes ji pasižymi mūsų sveikatą gerinančiomis savybėmis: gali padėti numesti svorio, gelbsti lengviau susikoncentruoti, susikaupti ir išlikti budriems, taip pat manoma, kad kava mažina vėžio, insulto ir Parkinsono ligos riziką. Tad šis gėrimas ne tik ypatingai patiks užkietėjusiems kavamanams, bet ir duos naudos jūsų sveikatai.  Šį kartą pateiksime kelis šaltos kavos paruošimo variantus. Pirmasis – šalta latte. Greičiausiai ne vienoje kavinėje ragautas pasirinkimas, tačiau dabar lengvai ir paprastai galėsite tai pasigaminti namuose.

Ingredientai:

– 60 ml espresso;

– Cukraus pagal poreikį;

– 100 ml pieno;

– Vieno šaukštelio kavai skirto sirupo.

Gaminimas:

– Karštą espresso sumaišykite su cukrumi, kol jis ištirps;

– Užpildykite stiklinę ledo kubeliais ir įmaišykite saldintą kavą;

– Supilkite 100 ml pieno ir išmaišykite;

– Kavą pagardinkite sirupu ir viską vėl gerai išmaišykite. Tai slaptasis ingredientas, dėl kurio jūsų kava bus kaip iš kavinės. Jį galite rinktis kokio tik norite skonio, dažniausias žmonių pasirinkimas, pilant į kavą: vanilės, karamelės ar šokolado skonio sirupas.

Na, o antrasis, populiarėjantis variantas, kava – Dalgona. Tai Šefo Receptai komandos pamėgta išskirtinė, galbūt jums dar nematyta ir neragauta kava. Sakoma, kaip ši kava kaip cappuccino, tik apversta aukštyn kojomis. Jums bus tikrai įdomu išbandyti šį receptą.

Ingredientai:

– 3 šaukšteliai tirpios kavos;

– 3 šaukšteliai cukraus;

– 3 šaukštai verdančio vandens;

– 100 ml šalto pieno;

– Šokolado drožlių (pagal poreikį).

 Gaminimas:

– Tirpią kavą, cukrų ir verdantį vandenį plakti maždaug 5 minutes, kol mišinys taps tirštas ir purus ir standus.  Tai lengviausia padaryti naudojant elektrinį plaktuvą, tačiau tai galima padaryti ir rankomis;

– 100 ml šalto pieno supilkite į norimą stiklinę;

– Purų kavos mišinį tolygiai uždėkite ant pieno viršaus;

– Jeigu pageidaujate gražesnio pateikimo, ant kavos putų galite pabarstyti šokolado drožlių;

– Pateikite ir prieš gerdami gerai išmaišykite.

Arbūzų limonadas

Tai gaivus vasaros gėrimas, kuris ne tik  labai skanus, bet ir atrodo nuostabiai.  Svarbiausia – labai paprasta pagaminti. Puikiai tinka pasibuvimams su draugais, iškyloms ar vaikų šventėms.

Ingredientai:

– Vieno arbūzo;

– 250 ml citrinos sulčių (arba pagal skonį);

– 100 g cukraus (arba pagal skonį);

– 1 litras gazuoto vandens;

– Ledukų pagal poreikį;

– Jeigu pageidaujate papuošimui laimo griežinėlių ar mėtų lapelių.

Gaminimas:

– Visų pirma, gerai nuplaukite arbūzą. Tuomet nupjaukite arbūzo viršūnę ir dideliu šaukštu išskobkite jį, kiek įmanoma atskirai išimdami kauliukus;

– Minkštimą sudėkite į trintuvą ir sutrinkite kartu su citrinos sultimis ir cukrumi, turėtumėte gauti tyrę;

– Minkštimą perkelkite į ąsotį, įdėkite ledukų;

– Į šią arbūzo tyre įpilkyte 1 litrą gazuoto vandens ir patiekite kartu su laimo griežinėliais ir mėtų lapais.

Jeigu norite įspūdingo pateikimo, limonamą galite supilti atgal į išskobtą arbūzą ir su samčiu įsipilti tiek limonado, kiek norite. Šis pateikimas puikiai tinka įvairioms šventems.

Šaltas glotnutis

Vasara – tai vaisių ir uogų sezonas, tad gamindami šį ypatingai gaivinantį gėrimą galite improvizuoti: galite rinktis tiek labiausiai patinkančius  vaisius, tiek mėgstamiausias uogas. Galbūt ką nors galime rasti savo sode. Naudojant šviežius ingredientus skonis bus dar labiau nepakartojamas. Tad pateikiame šio gėrimo idėją, tačiau nebijokite bandyti ir atrasti sau labiausiai patinkančius skonius:

Ingredientai:

– 130 g šaldytų braškių (jeigu braškes šaldote patys, galite jas perpjauti per puse);

– 50 g šaldytų mėlynių;

– 1 supjaustytas ir šaldytas mangas;

– 120 ml ananasų sulčių ( galite rinktis ir kito skonio). Taip pat, esant poreikiui galite keisti sulčių kiekį.

Gaminimas:

– Šaldytas braškes, mėlynes ir mangą sudėti į plaktuvo indą. Jeigu neturite laiko šaldyti vaisių, galite sudėti ir nešaldytus, tačiau šalia vaisių reikėtų imesti ir 3 ar 4 kubelius šaldytų ledukų;

– Į plaktuvo indą supilti sultis ir viską gerai sutrinti, kol gausite glotnios konsistencijos ar kreminės masės gėrimą;

– Glotnutį supilti į norimo dydžio stiklines, galite ant viršaus papuošti vaisiais ir pateikti su šiaudeliu.

Šį gėrimą galite bandyti su įvairiais skoniais ir nebijokite eksperimentuoti. Taip pat, jeigu naudojate vienkartinius šiaudelius, vertėtų žinoti kaip juos vėliau tinkamai rūšiuoti. Apie tai pasiskaityti galite šioje nuorodoje: kaip tinkamai rūšiuoti.  

Gazuotas apelsinų sulčių gėrimas

Tai vienas paprasčiausių receptų, reikalaujantis vos dviejų ingredientų, tačiau tai daug sveikesnė alternatyva pamėgtiems gazuotiems gėrimams. 

Ingredientai:

– Šviežiai spausto vieno apelsino sulčių;

– 100 ml gazuoto vandens;

– 3 ar 4 ledukų kubelių.

Gaminimas:

– Į pasirinktą stiklinę įdėti ledukus;

– Kartu įpilti šviežias apelsinų sultis ir gazuotą vandenį;

– Viską gerai išmaišyti, esant poreikiui galite paskatinti gėrimą citrinos ar laimo sultimis, taip pat puikiai tinka mėtos lapeliai.

Taigi, tikimės, jog šie gėrimų receptai davė puikių idėjų ruošiantis karštai ir nerūpestingai vasarai. Jais mėgautis galėsite tiek jūs, tiek jūsų artimieji. Skanaus ir gražios artėjančios vasaros!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE