Ingredientai
Maltinukams:
žuvies filė: ~500 gramų (naudota jūros lydeka);
česnakas: 2 skiltelių;
petražolės: žiupsnelio;
čiobreliai: žiupsnelio;
muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio;
džiūvėsėliai: 0,75 stiklinės;
svogūnai: 1;
druska: 1 arbatinio šaukštelio;
pipirai: žiupsnelio;
kiaušiniai: 2;
tarkuotas parmezano sūris: didelės saujos (nėra būtina).
Padažui:
vanduo: 2 stiklinių;
miltai: 1 valgomojo šaukšto;
kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto;
cukrus: 0,25 stiklinės;
sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų;
raudonieji svogūnai: 1;
česnakas: 2 skiltelių;
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio;
aitriosios paprikos: 0,5;
Recepto paruošimas
Maltinukai. Pirmiausia žuvies filė sumalkite, berkite prieskonių, druskos, pipirų, sūrio, susmulkinto česnako ir įmušame kiaušinius. Tada svogūną smulkiai sukapokite, pakepinkite bei dėkite į žuvies masę. Viską labai gerai išminkykite bei formuokite maltinukus. Suformuotus maltinukus apvoliokite miltuose bei kepkite iš abiejų pusių.
Padažas. Į puodą pilkite vandens, berikite cukraus, druskos, pipirų, miltų bei kukurūzų miltų. Tuomet maišykite tol, kol nebelieka miltų gumulėlių. Padažui užvirus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, česnaką bei viską gerai išmaišykite. Pavirkite dar maždaug 2–3 minutes.
Labai tinka su morkų salotomis. Skanaus!