Pagrindinis > Namai > Leonardo da Vinči mėgto patiekalo ,,Minestronės“ receptas

Leonardo da Vinči mėgto patiekalo ,,Minestronės“ receptas

Genialusis menininkas ir mokslininkas Leonardas da Vinčis tarnavo Bonos Sforcos dėdės Liudviko Sforcos dvare rūmų architektu. Beveik visi jo biografai užsimena, kad genijus ypač mėgęs šią tirštą sriubą – tai paprastas kaimiškas patiekalas iš šviežių sezoninių daržovių. Išbandykite toskanietišką minestronės receptą, kurį savo knygoje ,,Da Vinčio virtuvė“ (Da Vinci‘s Kitchen) aprašo ir amerikiečių kulinarijos istorikas Deivas Devitas (Dave DeWitt).

Reikės:

2 l vandens

250 g baltųjų pupelių

250-300 g porų

500 g kopūstų

300 g cukinijų

200 g morkų

70 g pomidorų pastos

1–2 skiltelių česnako

1 nedidelio svogūno

100 g ryžių formos makaronų orzo arba risoni

1 šaukštelio susmulkintų šviežių bazilikų

1 gvazdikėlio

1-–2 šaukštelių susmulkintų rozmarinų, druskos, juodųjų pipirų aliejaus.

Pupeles perplaukite, suberkite į vandenį ir virkite apie 2 valandas. Galite pamirkyti per naktį, tada užtektų virti trumpiau, apie 40 minučių.

Kol verda pupelės, supjaustykite kubeliais cukiniją, salierą, morkas. Porą supjaustykite pusžiedžiais, česnaką, svogūną smulkiai sukapokite. Pusę išvirtų pupelių išgriebkite, pertrinkite per sietelį ar sumalkite trintuvu, kitą pusę su vandeniu puode atidėkite. Didesniame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepinkite svogūnus su česnakais apie minutę, kol suminkštės. Į pomidorų pastą įmaišykite šaukštą vandens, masę supilkite į kepamus svogūnus ir česnakus. Į puodą berkite susmulkintas daržoves, pilkite pupeles kartu su vandeniu, kuriame virė, ten pat sudėkime trintas pupeles, makaronus, prieskonius. Pamaišydami virkite ant nedidelės ugnies apie 30  minučių. Kuo daugiau daržovių įdėsite, tuo tirštesnė ir sotesnė bus jūsų minestronė.

Parengė Antanas Žilinskas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite