Reikės:
400 gramų vištienos filė (arba maltos vištienos krūtinėlės);
1kiaušinio;
100 gramų moliūgo (be žievės ir be sėklų);
pusės svogūno;
2 šaukštų graikiško jogurto;
2 šaukštų miltų;
1 skiltelės česnako;
šiek tiek druskos;
šiek tiek maltų juodųjų pipirų;
šlakelio aliejaus (labiausiai tinka grynas alyvuogių aliejus).
Gaminimas
Pirmiausiai vištieną ganėtinai smulkiai supjaustome (arba dar geriau sumalame).
Susmulkiname svogūną bei česnaką.
Moliūgą nulupame, išimame visas sėklas bei sutarkuojame. Jeigu atsiranda skysčio, nupilame jį.
Dedame moliūgą, vištieną, svogūnus bei česnaką į indą.
Įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir pipirų, dedame graikiško jogurto.
Miltus beriame po truputėlį ir kruopščiai maišome iki tol, kol viskas tolygiai išsimaišys.
Įkaitiname keptuvę. Kai jau keptuvė įkais, įpilame šlakelį aliejaus.
Suformuojame kotletus ir dailiai apkepame iš abiejų pusių.
Apverčiame tik tuomet, kai kepsnelio apačia jau gražiai apskrudusi bei sutvirtėjusi.
Tokius kepsnelius, jeigu norisi, galite kepti ir orkaitėje, šitaip jie bus sveikesni.
Patiekite su savo mėgstamu garnyru!