Pagrindinis > Naujienos > Špinatų vyniotinis su citrinine varške ir lašiša

Špinatų vyniotinis su citrinine varške ir lašiša

 

Reikės:

400 g špinatų,

1 pakelio varškės,

1 vnt. citrinos,

4 vnt. kiaušinių,

300 g lašišos,

žiupsnelis druskos, pipirų, muskato riešuto,

aliejaus skardai patepti,

saujelės krapų.

Eiga:

Į keptuvę dedame špinatus, juos patroškiname su šlakeliu vandens apie 4 minutes. Kiaušinių trynius išplakame atskirai nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Troškintus špinatus susmulkiname virtuviniu kombainu, į juos įmaišome trynius, druską, pipirus bei muskato riešutą, tada atsargiai įmaišome baltymus. Į skardą tiesiame kepimo popierių, jį patepame aliejumi ir pilame špinatų masę. Ją paskirstome apie 5 milimetrų storio sluoksniu. Šauname į orkaitę ir kepame apie 10 min.

Į varškę nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis. Sudedame smulkintus krapus. Ant iškepusio pagrindo tepame citrininę varškę ir išdėliojame lašišos gabaliukus. Susukame viską į vyniotinį, dedame į maistinę plėvelę ir paliekame šaltai bent valandai.

Rita ČIUPLIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite