Reikės:
400 g špinatų,
1 pakelio varškės,
1 vnt. citrinos,
4 vnt. kiaušinių,
300 g lašišos,
žiupsnelis druskos, pipirų, muskato riešuto,
aliejaus skardai patepti,
saujelės krapų.
Eiga:
Į keptuvę dedame špinatus, juos patroškiname su šlakeliu vandens apie 4 minutes. Kiaušinių trynius išplakame atskirai nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Troškintus špinatus susmulkiname virtuviniu kombainu, į juos įmaišome trynius, druską, pipirus bei muskato riešutą, tada atsargiai įmaišome baltymus. Į skardą tiesiame kepimo popierių, jį patepame aliejumi ir pilame špinatų masę. Ją paskirstome apie 5 milimetrų storio sluoksniu. Šauname į orkaitę ir kepame apie 10 min.
Į varškę nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis. Sudedame smulkintus krapus. Ant iškepusio pagrindo tepame citrininę varškę ir išdėliojame lašišos gabaliukus. Susukame viską į vyniotinį, dedame į maistinę plėvelę ir paliekame šaltai bent valandai.
Rita ČIUPLIENĖ