Pagrindinis > Naujienos > Šokio kolektyvų gausa respublikiniame festivalyje „Šokio korys“

Šokio kolektyvų gausa respublikiniame festivalyje „Šokio korys“

 

Trečiadienio popietę į Marijampolės kolegiją sugužėjo gausus būrys šokio kolektyvų iš įvairių Lietuvos kampelių. Čia vyko pirmasis respublikinis festivalis „Šokio korys“. Meninio renginio metu dalyviai demonstravo savo įgūdžius šokio aikštelėje, o žiūrovai gėrėjosi įspūdingu reginiu.

 „Idėja surengti tokio tipo festivalį kilo iš didžiulio noro suaktyvinti susidomėjimą šokio mokytojo profesija. Daug šios srities specialistų išvykta dirbti į užsienį, kadangi tai yra perspektyvi ir pelninga profesija, oLietuvoje yra šokio mokytojų trūkumas. Taip pat šis festivalis buvo tarsi mokomasis renginys patiems studentams. Jiems buvo paskirtos atitinkamos užduotys, buvo tikrinami jų praktiniai, organizaciniai gebėjimai“, – kalbėjo Šokio pedagogikos studijų programos dėstytoja, festivalio organizatorė Nijolė Vasylienė. Ji taip pat pripažino, jog nesitikėjo tokios dalyvių gausos, tačiau buvo maloniai nustebinta, kadangi festivalyje dalyvavo net 23 kolektyvai, pasirodė per 160 įvairių amžiaus grupių šokėjų, nuo pradinukų iki gimnazistų. Scenoje buvo galima išvysti tautinio, folkloro, istorinio, mados, šiuolaikinio, modernaus, pramoginio šokio elementus ir judesius. Jaunosios šokėjų poros atliko jausmingą rumbą, kitos poros sukosi skambant liaudiškai muzikai, aidint roko garsams jaunimas trypė ant scenos, o štai kolegijos šokio pedagogikos studijų programos studentas Andrius stebino improvizaciniu šokiu ir sulaukė garsių aplodismentų. Žiūrovų akis džiugino ne tik pats reginys, bet ir muzikinis repertuaras, kuris buvo išties įvairus: nuo lietuviškų liaudies dainų iki šių dienų populiariosios muzikos, nuo renesanso ir baroko garsų iki rokenrolo gaidų.

„Visi dalyvavę kolektyvai atskleidė ne tik puikius šokio mokytojo profesijos darbo užkulisius, bet ir parodė, kokia aukšta gali būti organizacinė kolektyvo kultūra. Tikiu, jog toks festivalis gali išaugti į didesnius meninius renginius, kurie sukvies dar daugiau šokio kolektyvų iš visos Lietuvos“, – sakė Nijolė Vasylienė.

Aistė LENKAUSKAITĖ,

Marijampolės kolegijos Viešosios komunikacijos skyriaus vedėja

Fotografijų autorius Antanas Gudelevičius.

lightbox jqueryby VisualLightBox.com v6.1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE