Pagrindinis > Namai > Džiovintų baravykų padažas su grietinėle

Džiovintų baravykų padažas su grietinėle

Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis

Reikės:

1 saujos džiovintų baravykų;

1 didelio svogūno;

žiupsnio druskos;

žiupsnelio pipirų;

1 arbatinio šaukštelio padažų prieskonių;

30 gramų sviesto;

ryšulėlio krapų;

200 mililitrų grietinėlės.

Gaminimas. Pirmiausiai džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų. Paskui ištirpinkite sviestą. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE