Saugumas ir virtuvės gartraukiai yra glaudžiai susiję su švara. Nešvarus virtuvės gartraukis ne tik atrodo nemaloniai, bet ir skleidžia nemalonius kvapus. Be to, šie nešvarumai, susilietę su ugnies šiluma, sukelia dūmų ir garų susidarymą, kurie užteršia blogais kvapais likusią virtuvės dalį.
Kita vertus, reguliariai valant gartraukį išvengiama nepageidaujamų buitinių netikėtumų, tokių kaip erzinantys garsai, nes nešvarumai trukdo įrenginio veikimui ir, žinoma, trumpina jo tarnavimo laiką.
Kaip tinkamai išvalyti virtuvės gartraukį?
Kokybiškus gartraukius rasite https://www.el-vent.com/lt/vedinimo-sistemos/gartraukiai-garu-surinktuvai. Tačiau prižiūrėti vis tiek juos būtina. Daugeliui kyla klausimas, kaip prailginti savo virtuvinio gartraukio tarnavimo laiką, o geriausia paslaptis – tinkamai ir profilaktiškai jį prižiūrėti. Vis dėlto atminkite, kad valymo dažnumas priklausys nuo to, kaip dažnai jį naudosite. Jei grįžę namo gaminate tik naktį, žinoma, kad jūsų gartraukis reikalaus mažiau priežiūros.
Tačiau, kaip taisyklė, filtrai turi būti valomi bent kartą per mėnesį. Norėdami užtikrinti, kad jūsų virtuvės gartraukis būtų geros būklės, naudokite priemones, kurios gali pašalinti nešvarumus ir išlaikyti paviršių nepažeistą. Kadangi gartraukio gamybai naudojama medžiaga yra nerūdijantis plienas, naudojamos cheminės medžiagos negali jo sugadinti.
Filtro valymas
Filtras yra vienas iš svarbiausių elementų, nes stabdo riebalų kritimą ir nemalonų kvapą. Jie sukuria savotišką riebalų barjerą, kuris blokuoja oro srautą, todėl juos reikia išvalyti. Norėdami tai padaryti, jį reikia išardyti ir, jei ant jų neprilipo per daug nešvarumų, galima plauti indaplovėje.
Jei purvas sunkus, teks pasidarbuoti prieš tai rankiniu valymo būdu. Pamatysite, kaip lengva jį pašalinti šepetėliu ar kempine. Kitas būdas pašalinti šiuos nešvarumus yra karštas vanduo ir soda, nes toks tirpalas suminkštins riebalus.
Vidinių plokščių valymas
Norėdami atlikti šią užduotį, galite įpilti acto arba citrinos sulčių į puodą su verdančiu vandeniu ir virti ant viryklės. Kai šis mišinys išgaruos, jis išlaisvins riebalus nuo vidinių sienelių. Tada skystus riebalus galima nuvalyti sugeriančiu popieriumi.
Išorinio paviršiaus valymas
Matomas paviršius turi būti reguliariai valomas po kiekvieno gaminimo proceso. Norėdami tai padaryti, galite naudoti riebalų šalinimo purškiklį ir nuvalyti drėgnu skudurėliu po apdorojimo. Nuvalius paviršių, rekomenduojama jį nusausinti virtuviniu popieriumi.
Kaip pratęsti išmetimo gaubto tarnavimo laiką
Šiais laikais gartraukiai yra virtuvės estetikos elementas ir neapsiriboja tik riebalų ir dūmų sugėrimu, bet ir padeda palaikyti virtuvėje cirkuliuojančią orą šviežią ir švarų. Patys pažangiausi turi iki tol neįsivaizduojamų technologinių naujovių, o jų tarnavimo laikas yra ilgas jei tik tinkamai juos prižiūrėsite.