Pagrindinis > Namai > Virtuvė > Skanaus!

Skanaus!

 

Užkandis su baltu varškės sūriu

 

Sudėtinės dalys: baltas varškės sūris (300 g), juodos alyvuogės be kauliukų (100 g), česnakas (2 skiltelės), majonezas (100 g), krapai (30 g), saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (100 g), druska, pipirai.

Gaminimas

Sūrį supjaustome maždaug alyvuogės dydžio kubeliais. Alyvuoges nukošiame per sietelį, perpjauname pusiau. Saulėje džiovintus pomidorus nukošiame, supjaustome juostelėmis, krapus susmulkiname. Viską pabarstome prieskoniais ir sumaišome su majonezu.

 

Sumuštinukai su pomidorais

 

Sudėtinės dalys: forminė balta duona, pomidoras, majonezas, česnakas, „Santa Maria“ mėsos prieskoniai, krapai.

Duoną paskrudiname skrudintuvėje arba orkaitėje, kad gražiai pagelstų. Majonezą sumaišome su trintu česnaku. Pomidorą supjaustome griežinėliais.

Majonezą, sumaišytą su česnaku, užtepame ant duonos. Ant viršaus dedame griežinėlį pomidoro, apibarstome mėsos prieskoniais ir dedame krapo šakelę.

Šie sumuštinukai puikiai tinka, kai aplanko netikėti svečiai, o šaldytuve teturite vos kelis produktus.

 

Sumuštinukai su avokadu

 

Sudėtinės dalys: forminė balta duona, avokadas, pomidoras, majonezas, česnakas, citrinpipiriai.

Gaminimas

Duoną paskrudiname skrudintuvėje arba orkaitėje. Avokadą (labai svarbu išsirinkti gerai išnokusį avokadą, kad pajustumėte tikrą šio sumuštinuko skonį) nulupame, išimame kauliuką ir supjaustome griežinėliais. Pomidorą taip pat supjaustome griežinėliais. Majonezą sumaišome su trintu česnaku ir užtepame ant skrudintos duonos. Dedame avokado griežinėlius, pomidoro griežinėlius ir apibarstome citrinpipiriais pagal skonį.

 

Zrazai su grybais

 

Sudėtinės dalys: kiaulienos nugarinė (400 g), kiaušiniai (3 vnt.), džiūvėsėliai (200 g), grybai (250 g), svogūnai (1 vnt.), morkos (1 vnt.), česnakas (2 skiltelės), aliejus, prieskoniai (druska, pipirai, muskato riešutas, maltos kalendrų sėklos).

Gaminimas

Kiaulienos nugarinę supjaustome maždaug 1 cm storio kepsneliais, plonai išmušame, pabarstome prieskoniais, druska, pipirais, maltu muskato riešutu bei maltomis kalendrų sėklomis ir trintu česnaku.

Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame, grybus susmulkiname (jeigu naudojame sūdytus grybus, tuomet juos pirma nuverdame, kad nebūtų tokie sūrūs). Viską pakepiname ant trupučio aliejaus keptuvėje ir pasūdome.

Ant išmuštos kiaulienos dedame šaukštą kepintų daržovių, užlankstome kraštus ir susukame.

Susuktą kiaulieną pamirkome kiaušinio plakinyje ir pavoliojame džiūvėsėliuose, po to vėl merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais.

Keptuvėje lengvai iš visų pusių apkepę kepsnį dedame į kepmo rankovę, užrišame rankovės galus ir kepame orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 25–30 minučių.

Zrazą patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Prie jų puikiai tiks svogūnų, sviesto ir grietinės padažas:

Svogūną supjaustome kubeliais, dedame į keptuvę su sviestu ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Tuomet dedame porą šaukštų grietinės ir truputį pakaitiname. Nukėlus padažą nuo ugnies įberiame žiupsnelį krapų.

Rita ČIUPLIENĖ

Autorės nuotraukos.

Nr. 18 (22), 2013 m. gegužės 4–10 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE