Pagrindinis > Naujienos > Žaliavalgiški pusryčiai: sveika, sotu, lengva!

Žaliavalgiški pusryčiai: sveika, sotu, lengva!

 

"Žalioji energija" (sultys)

Mums reikės: agurko, kale salotų, pienių lapų, petražolių, kalendros, saliero, visos citrinos.

Visas sudedamąsias dalis suplakame mikseriu, kol gaunasi vientisa masė (sultys). Po šių sulčių mūsų organizmas pabunda akimirksniu, jaučiamės žvalūs ir energingi.

 

"Sotus lengvumas"

Mums reikės: daigintų grūdų duonos (be miltų), avokado, pomidoro, špinatų ar lapinių salotų, daigintos alfalfos, smulkintų raudonųjų dumblių, česnako, druskos, pipirų.

Duoną paskrudiname orkaitėje ar skrudintuvėje, avokadą sumaišome su trintu česnaku, druska ir pipirais ir tepame ant duonos. Špinatus pasmulkiname taip, kad būtų lengva dėti ant avokado, pomidorą supjaustome kvadratėliais ir dedame ant špinatų. Daigintus alfalfa dedame ant pomidorų ir apibarstome raudonaisiais dumbliais.

Tai yra mūsų firminiai, labai greiti ir neapsakomo skonio pusryčiai, jie labai sotūs, o jautiesi labai lengvai, kai juos suvalgai.

Neringa NOVIKOVAITĖ–BALTUŠIENĖ

Autorės nuotraukos.

„Viskas prasidėjo prieš dvejus metus, – apie sveikos mitybos kelią pasakoja N. Baltušienė, buvusi marijampolietė, šiuo metu gyvenanti JAV, Floridoje. – Šiaip visa gyvenimą galvojau, kad gyvenu gan sveikai, bet nebuvau net arti to. Dar ir dabar negalėčiau savęs pavadinti sveikuole, bet, manau, žengiu stipriai į priekį. Kai atvykau į Floridą, labai dažnai sirgdavau: tai peršalimas, tai nugara surakinta, tai dar kažkas. Vis kaltinau klimatą, maistą ir visus aplink. Bet viena diena viskas apsivertė. Mums beplaukiant kruizu, sutikau lietuvaitę, kuri gyvena Majamyje, ji mane ir supažindino su sveiku maistu. Po tos kelionės 3 mėnesius buvau visiška žaliavalgė, nebuvo lengva, nes atsisakiau visko ir reikėjo išmokti naujų patiekalų, priprasti prie naujų skonių. Bet galiu pasidžiaugti, kad jau 2 metai nebesergu. Mes nesame vegetarai ir nesame žaliavalgiai, mes stengiamės valgyti ir gyventi sveikai. Nevalgome mėsos, bet valgome laukinę žuvį (labai retai), daržoves, stengiamės, kad jos būtų žalios, retai ką nors verdame. Nevartojame miltu ir jų patiekalų, nei pieno produktų. Kasdienis mūsų maistas – žaliosios sultys, daržovės, grūdai, riešutai, mažai vaisių (juose labai daug cukraus), išskyrus citrinas, kartais – tamsios spalvos uogos, tokios kaip mėlynės, gervuogės“.

Komentaras “Žaliavalgiški pusryčiai: sveika, sotu, lengva!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite