Pagrindinis > Dėmesio! > Marijampolės savivaldybėje skelbiama gripo epidemija

Marijampolės savivaldybėje skelbiama gripo epidemija

Marijampolės savivaldybės administracija informuoja, kad atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministro sprendimą, nuo 2020 m. kovo 6 d. savivaldybėje yra skelbiama gripo epidemija!

Marijampolės savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo š. m. kovo 6 d. iki atskiro įsakymo išleidimo uždraudžiama vykdyti masinius renginius Marijampolės savivaldybės teritorijoje esančiose įmonėse, įstaigose, organizacijose uždarose ar atvirose patalpose (išskyrus iki 2020 m. kovo 6 d. su savivaldybės administracija suderintus renginius, įvyksiančius atvirose ir uždarose patalpose).

Visi renginiai, kurie buvo suplanuoti iš ankščiau – vyks.

Administracijos direktoriaus įsakymas įpareigoja Marijampolės savivaldybės įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovus, gyventojus gripo epidemijos laikotarpiu laikytis specialistų rekomendacijų ir taikyti gripo kontrolės priemones.

Taip pat primename, kad tinkama rankų higiena sumažina COVID-19 ir kitų užkrečiamųjų ligų perdavimo ir užsikrėtimo riziką.

Rankas reikia reguliariai plauti muilu ir vandeniu muiluojant jas 20–40 sekundžių. Rankų dezinfekavimo priemonės, kurių pagrindą sudaro alkoholis, nėra veiksmingesnės ar naudingesnės nei rankų plovimas. Rankų plovimui rekomenduojama naudoti skystą muilą be antimikrobinių priedų, neutralaus ph, dozatoriuose. Kietas muilas nerekomenduojamas viešose vietose, tačiau gali būti naudojamas namuose, jei juo naudojasi vienas žmogus ar šeimoje niekas neserga užkrečiamąja liga. Jei nėra galimybės nusiplauti rankų, rekomenduojama naudoti antiseptikus (dezinfekavimo priemones). Tinkamas jų naudojimas nužudo daugumą mikroorganizmų ant rankų ir užkerta kelią ligai plisti. Rekomenduojama naudoti 60–85% spiritinį tirpalą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE