Gaminant buvo naudojama 18 centimetrų skersmens forma.
Pagrindui:
šokoladiniai sausainiai – 100 gramų,
sviestas – 60 gramų.
Kremui:
bananai – 2 (didesni),
kiviai – 3 (svoris buvo ~375 gramai),
graikiškas jogurtas – 300 gramų,
kreminė varškė be priedų – 250 gramų,
cukrus ~80 gramų,
želatina – 20 gramų,
citrinos sultys – 0,5 šaukšto.
Papuošimui:
kiviai – 1,
kakava – šiek tiek.
Paruošimas
Iš pradžių sausainius sulaužome, sviestą ištirpiname, viską sudedame į elektrintį trintuvą bei sutriname.
Tada torto formos dugną išklojame su kepimo popieriumi, paskirstome sausainių-sviesto masę, gerai paspaudžiame bei dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
Želatiną užpilame vandeniu bei paliekame, kad išbrinktų.
Tuomet kivius nulupame bei supjaustome nedideliais gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis, įberiame cukraus bei paverdame maždaug 4-5 minutes ant silpnos ugnies.
Paskui įmaišome išbrinkintą želatiną, nuimame nuo viryklės bei gerai išmaišome, kad želatina visiškai ištirptų.
Masę atvėsiname bei elektriniu trintuvu sutriname į tyrelę.
Varškę bei jogurtą išplakame, sumaišome su atvėsusia kivių tyrele.
Ant sausainių pado dedame sluoksnį supjaustyto griežinėliais banano, tuomet pusę varškės-kivių-jogurto kremo, vėl bananą, užpilame likusį kremą ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Puošiame kakava, kiviais arba pagal savo norus ir pageidavimus.
Skanaujame!