Pagrindinis > Naujienos > Skanaus!

Skanaus!

 

 

Tortilijos suktinukai su dviem įdarais

Produktai: Tortilijos blynai, lydytas sūris, kininis kopūstas, karšto rūkymo kiaulienos kumpis (griežinėliai), 200 gramų liesos varškės, 2 agurkai, 2 kiaušiniai, druska, malti juodieji pipirai.

Ant pusės tortiljos blynų užtepama lydyto sūrio. Tuomet dedami kopūstų lapai bei kumpio griežinėliai ir suvyniojama. Suvyniotos tortilijos padedamos 20 min. į šaldytuvą. Po 20 min. tortilijos supjaustomos storesniais griežinėliais ir kiekvienas jų persmeigiamas mediniu pagaliuku.

Kitam įdarui išverdami kiaušiniai ir kubeliais supjaustomi agurkai. Šakute sutrinama varškė ir sumaišoma su nuluptais bei susmulkintais kietai virtais kiaušiniais ir agurkų kubeliais. Į gautą įdarą beriama truputis druskos ir pipirų. Įdaras tepamas ant likusių tortilijos blynų. Tortilijos suvyniojamos ir taip pat padedamos 20 min. į šaldytuvą. Po 20 min. tortilijos supjaustomos griežinėliais ir kiekvienas jų persmeigiamas mediniu pagaliuku.

 

Krabų lazdelės su sūriu

Produktai: krabų lazdelės (pagal norimą kiekį), gabalėlis fermentinio sūrio, džiūvėsiai, 1 kiaušinis, druska, krapai, citrinos sultys.

Krabų lazdelės atsargiai išvyniojamos, į jų vidų įdedama šiaudeliais supjaustyto fermentinio sūrio ir suvyniojama. Tada suvyniota krabų lazdelė dedama į džiūvėsius, po to – į su trupučiu druskos, krapų ir šlakeliu citrinos sulčių išplaktą kiaušinį. Tuomet kiekviena lazdelė vėl dedama į džiūvėsius ir verdama aliejuje, kol gražiai apskrunda.

 

Sumuštinukai su mocarela sūriu ir pomidorais

Produktai: skrudinto batono riekelės (arba skrudintos duonelės), džiovinti saulėje pomidorai aliejuje, konservuotos alyvuogės, mocarela sūris, alyvuogių aliejus, bazilikas.

Skrudinto batono riekelės suformuojamos apvaliai. Tuomet ant jų dedama mocarela sūrio, pjaustyto griežinėliais. Džiovinti pomidorai ir konservuotos alyvuogės pasmulkinamos ir jų dedama ant mocarela sūrio. Visa tai apšlakstoma trupučiu alyvuogių aliejaus. Bazilikas barstomas susmulkintas arba dedamas šakelėmis.

Karolina PAKUTKAITĖ

Autorės nuotraukos.

Skaisčiūnuose (Marijampolės sen.) gyvenanti Karolina PAKUTKAITĖ – marketingo ir pardavimų vadybos specialistė. Virtuvės paslaptimis susidomėjo, kai tik išvyko iš tėvų namų į studijas. „Tada supratau, kad maisto gaminimas gali būti ir smagiai praleistas laikas, o ne tik kasdienybės rutina“, – nuotaikingai sakė Karolina. Nors šeimoje, anot merginos, skaniausiai gamina mama, tačiau eksperimentuoti ir improvizuoti mėgsta ir ji. Karolinai tai ir patinka, ir visai gerai sekasi! Įvairių patiekalų receptų ji dažniausiai gauna iš draugų ir iš interneto svetainių. „Džiaugiuosi, kai pagamintais patiekalais galiu pasilepinti pati ir pasidalinti jais su kitais“, – sakė Karolina.

Nr. 34 (38), 2013 m. rugpjūčio 24–30 d.

Komentaras “Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite