Pagrindinis > Namai > Būstas > Kokia tvora aptverti kaimo sodybą?

Kokia tvora aptverti kaimo sodybą?

Karvių, vištų ir arklių laikymas savo nuosavybėje yra jaudinantis iššūkis, nesvarbu, kur gyvenate ar tai kaimo sodyba ar specialios augintinių laikymo fermos. Jūsų geriausi sėkmės šansai prasideda nuo tinkamo tvoros pasirinkimo. Netinkama ūkio tvora padarys jūsų gyvūnus pažeidžiamus, taip pat ji reikalinga bet kokiai nuosavybei apsaugoti. Pažvelkime, kokias tvoras galite rinktis savo kaimo sodybos aptvėrimui.

Medinė tvora

Nors medinės tvoros yra tradicinis ūkio tvoros stilius, jos vis retesnės, nes reikalauja daug priežiūros. Be dažymo ir beicavimo, turite taisyti medines tvoras, kai tik jos pradeda trūkinėti, sausas puvinys ir kiti pažeidimai gali atsirasti nuo blogų ar lietingų oro sąlygų.

Kompozicinė tvora

Kompozicinės tvoros susideda iš sintetinių medžiagų, panašių į medieną. Juos lengviau prižiūrėti ir jie tarnauja visą gyvenimą. Kompozitas yra taip pat matomas kaip mediena ir yra daug variantų, kad atitiktų jūsų namus ir tiktų prie eksterjero.

Suvirinta vielinė tvora

Mažesniems gyvuliams, pvz., vištoms ir kiaulėms, turėtumėte naudoti suvirintą vielinę tvorą. Ši formuojama tinklinio stiliaus tvorelė idealiai tinka gyvūnams, kurie telpa tarp tvoros stulpų arba mėgsta kasti. Tai gera tvora, skirta apsaugoti jūsų gyvulius nuo plėšrūnų.

Didelio tempimo vielinė tvora

Pigiausias montuojamas tvoros tipas, didelio tempimo vielinė tvora yra ilgaamžė, patvari. Statant tokio stiliaus vielinę tvorą svarbu naudoti tvoros kabes, kad jos tarnautų iki 50 metų. Paprastai ūkininkai montuoja nuo 5 iki 10 eilučių vielos, priklausomai nuo žemės ploto.

Spygliuotos vielos tvora

Prieš montuodami spygliuotos vielos tvorą, apsvarstykite priežastis, kodėl jums jos gali prireikti, pavyzdžiui, apsaugą. Taip pat prieš pasirenkant montuoti spygliuotos vielos tvorą, turėtumėte patikrinti savo vietovėje galiojančius teisinius reikalavimus. Spygliuota viela gali padaryti pakankamai žalos jūsų gyvuliams, todėl reikia apsvarstyti ar sode laikysite gyvulius jei dar tokių neturite. Ši parinktis nėra ideali visoms ūkininkavimo situacijoms.

Elektrinė tvora

Naudojama tam, kad kažkas būtų viduje arba išorėje, elektrinę tvorą įrengti nebrangu, o tinkamai sumontuota – reikalauja mažai priežiūros. Ji gali būti naudojamas su bet kokiu gyvūnu ir idealiai tinka nustatyti nusistovėjusias ribas, kai dominuoja tam tikra gyvulių banda. Kiekvienas iš šešių geriausių ūkio tvorų variantų vis dar naudojamas šiandien. Jums tinkamas pasirinkimas priklauso nuo to, ką laikote savo nuosavybėje, ir nuo to, kiek priežiūros ketinate skirti savo tvorai. Nuspręskite, kuri tvora labiausiai naudinga sodui aptverti. Taip pat visas tvoras galite apžiūrėti internetu, kas gali palengvinti jūsų pasirinkimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE