Vištienos krūtinėlės: 1;
rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio;
raudonosios paprikos: 1;
morkos: 1 (didesnės);
svogūnai: 2 (nedideli);
česnakas: 2 skiltelių;
imbieras: ~3 centimetrų gabaliuko;
krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (+ ~150 mililitrų vandens);
klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų;
ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų;
sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų;
pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto;
druska: žiupsnelio;
aliejus.
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis bei pamarinuojame su rūkytos paprikos milteliais, šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos.
2. Tuomet morkas sutarkuojame šiaudeliais, taip pat šiaudeliais supjaustome papriką ir imbierą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, o česnaką susmulkiname.
3. Tada keptuvėje pakepiname vištieną, išimame į dubenį, toje pačioje keptuvėje pakepiname daržoves kol suminkštės. Sudedame prie daržovių vištieną. Dubenėlyje sumaišome klevų sirupą, ryžių actą, sojos bei pomidorų padažą ir supilame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių. Šaltame vandenyje išmaišome krakmolą bei supilame ant vištienos, išmaišome ir pakaitiname kol padažas užvirs.
4. Paragaujame ir jeigu reikia pakoreguojame padažą, gal jums norėsis daugiau saldumo arba sūrumo. Patiekiame ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: labai gardu patiekti su jazminų ryžiais.